De Răzvan Mihalașcu,

Roxana Țoța a publicat pe Facebook o fotografie cu un cerb împușcat, însoțită de mesajul „sărbătorind vânătoarea de cerbi”. În imagine se poate vedea animalul aflat în bena unei autoutilitare ce aparține Ocolului Silvic Sudrigiu, notează Bihoreanul.

Tânăra și prietena ei s-au pozat ținând cornele cerbului ca pe un trofeu. Gestul lor a stârnit revolta iubitorilor de animale care le-au reproșat fetelor că se distrează pe seama unui „masacru pe față”. Numeroși oameni s-au întrebat dacă cerbul a fost împușcat legal.

Imaginea care a stârnit controverse pe Facebook

Potrivit sursei citate, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bihor au identificat-o în scurt timp pe tânăra care a publicat poza. Au găsit cerbul împușcat, precum și vânătorii care l-au ucis.

Cerbul a fost împușcat vineri. Vânătorii au prezentat polițiștilor o autorizație eliberată de Ocolul Silvic Sudrigiu care le dădea dreptul să împuște un cerb mascul de selecție.

Documentul a fost ridicat până la finalizarea anchetei deschise pentru suspiciuni de braconaj.

„Se va verifica dacă vânatul corespunde categoriei pentru care s-a emis autorizaţia şi pentru care perioada de vânătoare se încheie pe 31 decembrie”, au declarat surse judiciare, conform Bihoreanul.

Tânăra ar fi realizat poza cu cerbul împușcat în curtea unei persoane la care vânatul urma să fie prelucrat. După ce cazul a intrat în atenția polițiștilor, Roxana Țoța a șters fotografia cu animalul împușcate de pe profilul ei de Facebook.

Citeşte şi:

Georgică Severin, șeful Radioului public, își caută bufetier personal! Care este fișa postului

Miliardarul german care deține echipa de fotbal Schalke se judecă cu statul român. Fiscul susține că are o datorie de aproape 36.000 de euro

Ministrul Sănătății acuză că unii chirurgi de la Floreasca ”refuză să coopereze” în ancheta privind femeia incendiată

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre