MENIU CAUTĂ

VIDEO | Adriana Nedelea LA FIX: Cu un calendar și un dicționar inventate, 6 judecători vor să îl țină la putere pe Plahotniuc

Distribuie

Curtea Constituțională din Republica Moldova a inventat un nou calendar și un nou dicționar cu care vrea să răstoarne alianța politică: „3 luni” înseamnă fix 90 de zile, iar „poate” înseamnă „este obligat”.

Cu aceste „interpretări” ale Constituției, cei 6 judecători au decis că Igor Dodon este suspendat pentru că nu a dizolvat Parlamentul. Din acel moment, nici decizia Parlamentului de ieri care a numit un nou Guvern nu ar mai fi constituțională.

În Repulblica Moldova, o alianță pro-Uniunea Europeană s-a aliat cu un partid pro-Rusia, eveniment politic neașteptat. Împreună își propun să scoată oligarhia ca formă de control din instituțiile statului.

Ambasadorii SUA, UE și ai Rusiei susțin această evoluție politică. Și totuși, Curtea Constituțională ține să răstoarne alianțele și să păstreze partidul lui Vladimir Plahotniuc la butoane.

Care este rolul României, care sunt evoluțiile de la Chișinău aflați la 10.30, la Adriana Nedelea LA FIX și de la corespondentul Libertatea în Republica Moldova, Ștefan Pană.

„Adriana Nedelea LA FIX” este emisiunea de știri, evenimente și investigații difuzată live pe site-ul Libertatea zilnic, de luni până vineri.

De două ori pe zi, la 10.30 și la 16.00, jurnalista Adriana Nedelea, cunoscută de la Realitatea și Digi24, dezvăluie și explică știrile zilei pentru publicul Libertatea.

Citește și:

Reporterul Libertatea Ștefan Pană urmărește din Chișinău criza politică din Republica Moldova: Țara cu doi preşedinţi şi doi premieri!

Citește mai multe despre Adriana Nedelea, Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc, Chișinău și Republica Moldova pe Libertatea.

Comentarii