Mergi direct la conținut »
VIDEOREPORTAJ/Parlamentarii s-au întors la muncă. ”Nu toți am avut concediu. Eu sunt mai vulcanic, mi-am încărcat bateriile într-o săptămână”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEOREPORTAJ/Parlamentarii s-au întors la muncă. ”Nu toți am avut concediu. Eu sunt mai vulcanic, mi-am încărcat bateriile într-o săptămână”

VIDEOREPORTAJ/Parlamentarii s-au întors la muncă. ”Nu toți am avut concediu. Eu sunt mai vulcanic, mi-am încărcat bateriile într-o săptămână”

Două luni de vacanță, iar parlamentarii spun că s-au întors cu forțe proaspete.

De Sorina Ionaşc,

A fost bine în vacanță, dar n-au stat degeaba, spun ei.

Aleșii se laudă că și în concediu  au avut tot felul de întâlniri cu primarii, cetățenii sau cu oamenii de afaceri.

Zgârciți cu impresii din vacanță, dar și despre cum văd ei noua sesiune parlamentară, deputații, cel puțin cei de la putere, știu un singur lucru: prioritățile legislative sunt trasate de partid.

Prima zi din noua sesiune parlamentară n-a fost cu prea mult entuziasm. Cel puțin nu în rândul aleșilor puterii, care n-au avut prea multe de spus despre planurile lor. Au fost în vacanță două luni, iar legile justiției rămân o prioritate pentru PSD. Celelalte măsuri din programul de guvernare intră la categoria „și altele”.

„Suntem nerăbdători să începem o nouă sesiune și vom face aceleași lucruri bune pe care le-am făcut și până acum. Priorități legislative, avem legile justiției să le terminăm și celelalte măsuri prevăzute din programul de guvernare”, ne-a spus deputatul PSD Costel Dunava.

Acesta recunoaște că i-a fost dor de Parlament, chiar dacă în vacanță spune că a tot muncit.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au deschis ședințele de plen, cu intonarea Imnului Național

N-a stat degeaba nici deputatul Florin-Dan Tripa. Ba chiar a vrut neapărat să ne atragă atenția că „nu toți parlamentarii au avut concediu”. Social-democratul se laudă că, în cele două luni, a avut tot felul de discuții punctuale cu alegătorii din Arad, cu crescătorii de animale și legumicultorii, dar și cu oamenii de afaceri.

A avut, totuși, o săptămână de concediu. I-a fost de ajuns, spune deputatul Tripa.

„Nu toată lumea a fost în concediu. Eu am avut o singură săptămână. Dar avem forte proaspete. Mi-am încărcat bateriile într-o săptămână. Eu sunt mai vulcanic, așa. Sigur că mi-a fost dor de Parlament. Sper să fie o sesiune bună și de bun augur”, ne-a spus deputatul.

Fostul ministru al economiei a părut deranjat când l-am întrebat despre prioritățile legislative la deschiderea noii sesiuni parlamentare.

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”
Recomandări

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”

 

„N-ați văzut la CEX? E programul prezentat de guvern”, ne-a răspuns, scurt, Gheorghe Șimon. (Citește și: DOCUMENT/ PSD vrea să scoată interceptările de sub autoritatea SRI. Ce alte priorități mai au social-democrații până la finalul anului)

Zgârciți în impresii au fost și alți deputați. Mai toți spun că a fost bine în vacanță și că au venit cu forte noi la muncă.

Ieri s-a deschis oficial noua sesiune parlamentară. Și în Senat, și în Camera Deputaților, s-a intonat Imnul Național. Prima zi n-a fost însă lipsită de tensiuni. Opoziția a venit deja cu primele proteste: parlamentarii USR au venit cu măști chirurgicale în semn de protest, în timp ce PMP a anunțat o moțiune de cenzură împotriva guvernului.

Schimbări sunt și pentru jurnaliști. Presa va avea accesul restricționat în Parlament, Secretariatul General al Camerei Deputaților instalând un țarc pentru jurnaliști.


CITEȘTE ȘI: 

Guvernul continuă să ascundă cifrele fermei de porci a lui Dragnea jr, dar crescătoria confirmă dezvăluirile din Libertatea! Ferma avea 9.000 de porci la începutul anului și-a rămas cu 3.000 când s-a generalizat molima

Close
Închide
  Close