MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Pensionarii vor beneficia, în acest an, de aproximativ 60.000 de bilete de tratament, pentru care Guvernul alocă 335 de milioane de lei

Distribuie

Guvernul a adoptat, marţi, o hotărâre prin care pensionarii vor beneficia, în acest an, de aproximativ 60.000 de bilete de tratament, fiind alocate peste 335 de milioane de lei în acest scop.

„Adoptăm hotărârea de Guvern prin care pensionarii vor beneficia şi în acest an de aproximativ 60.000 de bilete de tratament balnear, care se vor acorda prin casele judeţene de pensii publice”, a explicat Dăncilă, la începutul şedinţei Executivului.

Ea a adăugat că Guvernul a alocat peste 335 de milioane de lei pentru aceste bilete de tratament balnear.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a anunţat, la finaul şedinţei, că s-a adoptat acest act normativ.

„La propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Guvernul a stabilit numărul de bilete de tratament balnear pe care le poate asigura în anul 2019, prin sistemul administrat de Casa Naţională de Pensii Publice. Numărul biletelor pentru acest an este de aproximativ 60.000, mai exact 59.622 de locuri la tratament balnear. Guvernul a stabilit şi suma necesară prin proiectul legii privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, este vorba despre suma de 335.813.000 de lei”, a precizat Barbu, la finalul şedinţei Cabinetului Dăncilă.

Potrivit acestuia, cel mult 15% din numărul total al biletelor vor fi acordate gratuit beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

Citeşte şi: Trei frați pompieri și grădina lor zoologică! Au transformat curtea casei părintești într-un adăpost pentru animale

Comentarii