Mergi direct la conținut »
Pilotul avionului prăbuşit în Nepal a avut o "cădere nervoasă" înainte de accidentul în care au murit 51 de oameni
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Pilotul avionului prăbuşit în Nepal a avut o "cădere nervoasă" înainte de accidentul în care au murit 51 de oameni

Pilotul avionului prăbuşit în Nepal a avut o „cădere nervoasă” înainte de accidentul în care au murit 51 de oameni

Comisia de Investigații a Accidentelor din Nepal a transmis că s-a finalizat ancheta în cazul accidentului aviatic care a avut loc pe aeroportul internațional Tribhuvan din Kathmandu, în luna martie a anului 2018. 

Avionul, un Bombardier Dash Q-400 care aparținea US-Bangla Airlines, avea la bord 71 de oameni și a alunecat de pe pistă în timp ce ateriza.

După câteva luni de anchetă, experții au stabilit care au fost cauzele accidentului aviatic în care au murit 51 de oameni, potrivit Mediafax.

Potrivit raportului Comisiei de Investigaţii a Accidentelor din Nepal, căpitanul aeronavei ar fi suferit o „cădere nervoasă” înainte de tragedie. Acesta era „tulburat emoţional” pentru că o colegă i-a pus la îndoială reputaţia lui de instructor de zbor.

De asemenea, o altă cauză a accidentului a fost „eşecul echipajului de a urma procedurile standard de operare într-o fază critică a zborului”. Mai exact, membrii echipajului nu au realizat că avionul a deviat uşor de la cursul normal, observând prea târziu că au ratat parțial pista.

Deşi avionul avea viteză prea mare şi nu era adecvat aliniat pe pistă, piloții au continuat manevrele de aterizare.

Acesta a fost cel mai grav dezastru aviatic produs în ultimii ani în Nepal, o țară în care s-au produs peste 70 de accidente în care au fost implicate avioane si elicoptere din 1949, anul în care a aterizat prima aeronava acolo. Cele mai multe accidente au fost atribuite vremii nefavorabile, piloților neexperimentați și întreținerii necorespunzătoare a aparatelor.


UPDATE: Anchetă în cazul metroului deraiat la Depoul Berceni. Mecanicul a fost rănit / FOTO


Close
Închide
  Close