Mergi direct la conținut »
Polonia construiește un canal pentru ca navele sale să nu mai treacă prin apele teritoriale ruse
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Polonia construiește un canal pentru ca navele sale să nu mai treacă prin apele teritoriale ruse

Polonia construiește un canal pentru ca navele sale să nu mai treacă prin apele teritoriale ruse

Polonia construiește un canal pentru ca navele sale să nu mai fie nevoite să trecă prin apele teritoriale ruse. Guvernul de la Varșovia a detaliat acest plan care presupune construirea unui canal prin regiunea adiacentă deltei fluviului Vistula pentru a permite accesul direct din portul polonez Elblag, relatează AFP.

În prezent, pentru a ajunge în Marea Baltică, navele care pleacă din Elblag trebuie să navigheze de-a lungul unui grind din care o parte este deținută de Rusia și să solicite dreptul de trecere autorităților din enclava rusă Kaliningrad. Din acest motiv, portul de agrement construit cu fonduri europene este vizitat de foarte puțini turiști.

Guvernul de la Varșovia a găsit însă o soluție la această problemă și anume construirea unui canal cu o lungime de aproximativ un kilometru.

„Construcția canalului este una din prioritățile guvernului”, a declarat ministrul polonez al mării și transporturilor fluviale, Marek Grobarczyk, care a precizat că lucrarea este prevăzută în viitoarele bugete ale guvernului conservator condus de premierul Beata Szydlo.

Nu este pentru prima oară când se discută despre acest proiect, însă acum a fost ales și locul în care să fie construit canalul, care va avea o lățime de aproximativ 20 de metri și o adâncime de cinci metri. Satul Nowy Swiat este considerat a fi cea mai bună opțiune. Acum, mai trebuie să fie obținute și autorizațiile de mediu. Costurile proiectului sunt estimate la aproximativ 208 milioane de euro, iar lucrările care vor începe anul viitor ar urma să fie finalizate până în 2022, notează Radio Polonia.


Citește și: Paris Hilton de Rusia vrea să-i locul lui Vladimir Putin. Ksenia Sobchak, fiica mentorulului liderului de la Kremlin, va candida la alegerile prezidențiale


Foto: Radio Polonia

Close
Închide
  Close