Mergi direct la conținut »
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a interimarilor la Justiţie, Fonduri Europene şi relaţia cu românii de pretutindeni
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a interimarilor la Justiţie, Fonduri Europene şi relaţia cu românii de pretutindeni

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a interimarilor la Justiţie, Fonduri Europene şi relaţia cu românii de pretutindeni

Președintele României a semnat, miercuri, decretele de numire în funcţie a interimarilor la cele trei ministere rămase fără titular, în urma remanierii Guvernului, pe care a refuzat-o. De asemenea, şeful statului a acceptat şi demisiile lui Tudorel Toader, Rovana Plumb şi Natalia Intotero. 

De Valentina Postelnicu,

Astfel, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele a semnat următoarele decrete:
•    Decret prin care se ia act de demisia domnului Tudorel Toader, ministrul justiției, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
•    Decret prin care se ia act de demisia doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
•    Decret prin care se ia act de demisia doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
•    Decret prin care se desemnează doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al justiției, interimar.
•    Decret prin care se desemnează domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanțelor publice, ca ministru al fondurilor europene, interimar.
•    Decret prin care se desemnează domnul Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, ca ministru pentru românii de pretutindeni, interimar.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis, marţi seară, la Palatul Cotroceni, propunerile de numire a vicepremierului Ana Birchall, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Justiției, a ministrului Eugen Teodorovici, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene și a ministrului Radu Ștefan Oprea, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Aceasta a decis varianta interimatelor de 45 de zile, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins remanierea Guvernului, în varianta propusă iniţial, cu Eugen Nicolicea, la Justiţie, Oana Florea, la Fonduri Europene şi Tit Liviu Brăiloiu, la românii de pretutindeni.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, miercuri, la Parlament, că premierul Viorica Dăncilă este aşteptată, după Sărbătorile de Paşte, să decidă dacă vrea sau nu o restructurare a Guvernului, printr-un vot în Parlament, sau va merge în continuare pe varianta interimatelor de 45 de zile. Liderul PSD spune că în coaliţie s-a agreat ideea votului în Parlament, şi a dat asigurări că există majoritate, în Parlament.

Citeşte şi: Cum a descoperit o mamă că a fost căsătorită cu un violator în serie. Tatăl îi spunea fiicei sale că abuzurile sexuale sunt pedepse pentru notele mai mici de la școală! Instanța a decis că poate fi judecat în libertate

 
 
Close
Close
Închide