Mergi direct la conținut »
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > FOTO | Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la Adunarea Generală a ONU. Anunţă lansarea raportului de impact pentru 2019 al mişcării HeForShe

FOTO | Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la Adunarea Generală a ONU. Anunţă lansarea raportului de impact pentru 2019 al mişcării HeForShe

Președintele României, Klaus Iohannis, conduce, în perioada 24-26 septembrie, delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, Statele Unite ale Americii.

De Valentina Postelnicu,

Şeful statului lansează Raportul de impact HeForShe, poveştile unor oameni din lumea întreagă care s-au implicat în acţiuni care vizează egalitatea de gen

UPDATE ora 20.00 Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat lansarea raportului de impact pentru 2019 al mişcării HeForShe, încurajând totodată implicarea în acţiuni care să promoveze egalitatea de gen.

Iohannis se află la New York, unde participă la cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

„În calitate de campion HeForShe, mă bucur să lansez raportul de impact HeForShe, cuprinzând poveştile unor oameni din lumea întreagă care s-au implicat în acţiuni care vizează egalitatea de gen. Îi încurajez pe toţi să se implice, aducându-şi contribuţia în acest domeniu”, a scris şeful statului pe Twitter.

Creată de Entitatea Naţiunilor Unite pentru egalitatea de gen şi emanciparea femeilor (UN Women), mişcarea HeForShe vizează asigurarea unei abordări sistematice, precum şi a unei platforme, prin intermediul cărora persoanele de sex masculin se pot implica în vederea asigurării egalităţii de gen. Iniţiativa implică mediul guvernamental, pe cel de afaceri şi pe cel academic. Conţinând poveşti de viaţă reale, cu valoare de exemplu, raportul de impact, dat publicităţii pe 24 septembrie de către campionii HeForShe, demonstrează modul în care persoanele, dar şi comunităţile din lumea întreagă promovează egalitatea de gen la locul de muncă sau acasă, reprezentând un exemplu pentru generaţiile următoare

Președintele Klaus Iohannis, în calitate de șef al delegației României, va susține miercuri, 25 septembrie, declarația națională în plenul Adunării Generale, în a doua zi a segmentului la nivel înalt al dezbaterilor generale.

Președintele României va participa, de asemenea, la Forumul Politic la Nivel Înalt (High Level Political Forum) pe tema „Accelerarea implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă”.

Președintele Klaus Iohannis va susține tot miercuri, 25 septembrie a.c., o intervenție în cadrul sesiunii tematice ,,Leaders Dialogue 5 – Partnerships for Sustainable Development”, care se va desfășura între 15:00-16:00 (ora locală).

Forumul este primul summit ONU dedicat Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, după adoptarea Agendei 2030 în septembrie 2015. În cadrul Forumului, șefii delegațiilor naționale vor evalua progresele în implementarea Agendei 2030 și vor trasa coordonatele următorului ciclu de patru ani, crucial pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă până în anul 2030.

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

Participarea la Forum este o oportunitate pentru România de a prezenta progresele la nivel național în vederea implementării Agendei, inclusiv rolul regional asumat prin organizarea unor evenimente care să promoveze parteneriate regionale în acest scop.

Totodată, vor fi prezentate experiența și bunele practici pentru a spori eficacitatea, responsabilitatea și caracterul participativ în realizarea progreselor la toate nivelurile privind îndeplinirea Agendei 2030.

Programul Președintelui Klaus Iohannis mai cuprinde o serie de evenimente formale consacrate în programul fiecărui segment de nivel înalt al Adunării Generale ONU: participarea la recepția de bun-venit oferită de Secretarul General al ONU în onoarea șefilor de delegații, la recepția oferită de Președintele Consiliului European, Prim-Vicepreședintele Comisiei Europene și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, precum și la recepția oferită de Președintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump, cu prilejul celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia
Recomandări

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia

În marja participării la Adunarea Generală a ONU, Președintele României va avea și o serie de întâlniri bilaterale, detalii despre acestea urmând să fie comunicate ulterior.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, participarea Președintelui României la această sesiune va constitui o bună oportunitate pentru reiterarea angajamentului țării noastre față de guvernanța multilaterală în gestionarea principalelor provocări globale, precum și evidențierea rezultatelor înregistrate de România în favoarea multilateralismului pe durata exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Tema actualei sesiuni a Adunării Generale este ,,Stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea sărăciei, educația calitativă, acțiune climatică și incluziune”.

Povestea lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat
Recomandări

Povestea lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat

Cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU debutează la 17 septembrie a.c. și are o durată de un an, segmentul de dezbateri generale la nivel înalt fiind cel mai important eveniment anual de diplomație multilaterală.

Şi premierul Viorica Dăncilă şi-a început, luni, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii.

Alături de aceasta se află ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Close
Închide
  Close