MENIU CAUTĂ
14 Iun. 2018 17:24 , de Delia Chilianu

Primăria București dă 28 de milioane de lei pentru reabilitarea a 1,1 km din linia de tramvai de pe bd. Vasile Milea

Distribuie

Consilierii generali au aprobat în ședința de astăzi proiectul ”Modernizare liniei de tramvai pe bd-ul g-ral Vasile Milea de la intersecția cu b-dul Timișoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV”. Primăria București dă 28 de milioane de lei pentru reabilitarea a 1,1 km din linia de tramvai.

Este vorba despre 1,1 km cale de rulare reabilitată și două peroane modenizate de pe bd Vasile Milea, pe unde circulă tramvaiele 1 și 10. Peroanele vor fi echipate și cu marcaj rutier tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Cele două linii de tramvai 1 și 10 au același traseu, dar circulă în sensuri diferite.  Din traseul total de 26.6 km cale simplă pentru linia 1 și 26,6 km pentru linia 10, porțiunea de pe Vasile Milea de 1, 1 km cale dublă este nemodernizată și va fi supusă lucrărilor de modernizare. Necesitatea lucrărilor este impusă de starea tehnică precară a aparatelor de cale și a liniei curente de tramvai,  care nu mai permit funcționarea în condiții de siguranță pentru călători”, se arată în proiectul votat astăzi.

Lucrările vor dura 12 luni

Printre altele, municipalitatea justifică investiția susținând că modernizarea acestei linii de tramvai va duce la reducerea emisiilor de echivalent CO2 generate de transportul rutier motorizat la nivelul Municiiului București.

Lucrările vor dura 12 luni de la data transmiteri ordinului  de începere.

Votul de astăzi vine la aproape 3 luni de când consilierii au votat bandă proprie pentru liniile de tramvai 1 și 10.

Tot astăzi, în ședința CGMB s-au aprobat proiectele: burse pentru elevii care au note mariaparate dentare gratuite pentru elevi și majorarea tarifului pentru parcarea din București, dar și acordarea unor bani pentru reabilitarea clădirii Universității din București.

CITEȘTE ȘI:

Reacția lui George Harabagiu, după ce a fost dat afară de Liviu Dragnea. „Voi respecta cu sfintenie decizia președintelui Liviu Dragnea! Îi voi ramane loial”

 

 

Citește mai multe despre vasile milea, cgmb, primaria capitalei și RATB pe Libertatea.

Comentarii