De Mihai Niculescu,

Coronavirus în New York. Primarul a estimat o perioadă de zece zile până când sistemul medical din regiune se va confrunta cu o problemă gravă din punct de vedere al capacității de a lupta cu virusul. „Dacă nu vom primi mai multe ventilatoare, oamenii vor muri” a declarat primarul Bill de Blasio, potrivit BBC.

Statul New York a devenit epicentrul pandemiei de coronavirus în SUA și a concentrat aproape jumătate din cazurile din întreaga țară.

Până acum sunt 31.057 de cazuri confirmate la nivel național, și 390 de decese.

Duminică, guvernatorul statului, Andrew Cuomo, a declarat că 15.168 au fost testate pozitiv pentru coronavirus.

„Toți americanii merită adevărul gol-goluț”, a declarat Bill de Blasio pentru NBC News. „Situația se înrăutățește și, de fapt, în aprilie și mai va fi mult mai rău”.

Statistica arată că în New York s-au înregistrat aproximativ 5% din infectările cu coronavirus (Covid-19) la nivel mondial.

Vineri, președintele Donald Trump a aprobat starea de urgență care îi permite acordarea de ajutoare federale de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, primarul din New York a continuat să critice administrația pentru ceea ce consideră ca un răspuns inadecvat în fața pandemiei de coronavirus.

„Nu pot fi mai clar de atât: dacă președintele nu acționează, oamenii care ar fi avut șansa la viață vor muri „, a spus el. „Aceasta va fi cea mai mare criză, pe plan intern, de la Marea Criză”, a adăugat el, referindu-se la criza economică din anii 30.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Duminică, la Casa Albă, Donald Trump a declarat că a aprobat și starea de urgență pentru statul Washington și va aproba o măsură similară și în California.

„Acesta este o provocare pentru toți americanii. Vom trece cu toții printr-o mare cumpănă”, a spus el.

Președintele Trump a adăugat că o serie de materiale medicale sunt trimise în spitalele din toate statele precum și spitale modulare în New York, Washington și California, statele cele mai afectate de răspândirea coronavirusului.

Sursa foto. EPA

Citeşte şi:

Experiența unei studente românce din Italia: cum coronavirus ne face să ne privim unii pe alții ca pe potențiali viruși, adică mai puțin oameni

Cum se va redesena societatea după criza coronavirusului. Stop joc, să încercăm altfel!

Judecat pentru corupție, Florin Secureanu spune că “livrează în 4 zile” teste rapide pentru coronavirus

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres