Vremea în Banat

În Banat, în primele două zile ale intervalului se vor înregistra valori termice în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, respectiv o medie a maximelor de 22…24 de grade Celsius și minime de 10…12 grade Celsius. Încălzirea care se va produce la mijlocul săptămânii (14 – 16 septembrie) va însemna pentru această regiune, atingerea unor maxime în medie de 28…30 de grade Celsius și minime de 15…16 grade Celsius.

După acest interval vremea se va răci semnificativ, urmând să devină răcoroasă, cu medii ale valorilor maxime de numai 16…18 grade Celsius și minime în jurul a 6 grade Celsius. Totuși spre finalul celor două săptămâni de prognoză se întrevede o nouă încălzire, astfel că temperaturile maxime estimate ar putea depăși 20…22 de grade Celsius, iar cele minime vor atinge o medie de 10 grade Celsius.

Probabilitatea pentru averse mai frecvente și însemnate cantitativ va fi ridicată între 15 şi 17 septembrie, dar ploi slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și în a doua săptămână de prognoză.

Vremea în Crişana

În Crișana, în primele două zile ale intervalului la nivelul regiunii maximele termice vor fi de 20… 22 de grade Celsius, iar cele minime, de 9…11 grade Celsius. Încălzirea ce va urma în zilele de la mijlocul săptămânii (14 – 16 septembrie) va însemna pentru această regiune, atingerea unor maxime în medie de 25… 27 de grade Celsius și minime de 14…15 grade Celsius.

REALIST DESPRE ÎNFRÂNGEREA SCHENGEN. „Ei încearcă să mascheze problemele interne cu «victorii» externe, dar nu cred că suntem la nivel Schengen”
Recomandări
REALIST DESPRE ÎNFRÂNGEREA SCHENGEN. „Ei încearcă să mascheze problemele interne cu «victorii» externe, dar nu cred că suntem la nivel Schengen”

Răcirea vremii va fi semnificativă îndeosebi în perioada 18 – 22 septembrie, când valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 15…17 grade Celsius și minime în jurul a 6 grade Celsius.

Spre finalul celor două săptămâni de prognoză se întrevede o nouă încălzire, astfel că temperaturile maxime estimate ar putea depăși 20… 22 de grade Celsius, iar cele minime vor atinge o medie de 10 grade.

Probabilitatea pentru averse mai frecvente și însemnate cantitativ va fi ridicată între 15 şi 17 septembrie. Ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse și în a doua săptămână de prognoză.

În Transilvania

În Transilvania, intervalul va debuta cu o medie regională a temperaturilor maxime de 18…19 grade Celsius și de 6…8 grade Celsius pentru cele minime, caracterizând o vreme răcoroasă.

În perioada 14 – 16 septembrie vremea se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 24…25 de grade Celsius, iar cele nocturne la medii de 12…14 grade Celsius.

Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel că media maximelor va scădea la 14 grade Celsius, iar a celor minime la 3…4 grade Celsius. Spre finalul intervalului se va încălzi din nou, până spre maxime termice în jurul a 20 de grade Celsius și minime de 6… 8 grade Celsius.

CORESPONDENȚĂ DE LA BRUXELLES. Austria a blocat aderarea României la Schengen. Olanda a votat și ea împotrivă pentru a bloca Bulgaria
Recomandări
CORESPONDENȚĂ DE LA BRUXELLES. Austria a blocat aderarea României la Schengen. Olanda a votat și ea împotrivă pentru a bloca Bulgaria

Probabilitatea pentru averse, izolat însemnate cantitativ, va fi ridicată între 15 şi 18 septembrie. Ploi slabe se vor semnala local și temporar și în restul intervalului.

Vremea în Maramureş

În Maramureș, în perioada celor două săptămâni de prognoză vor fi alternanțe termice importante. În primele două zile, media regională a temperaturilor maxime va fi de 18…19 grade Celsius și de 8…10 grade Celsius pentru cele minime, caracterizând o vreme răcoroasă.

Ulterior temperaturile diurne vor ajunge la medii de 22…24 de grade Celsius, iar cele nocturne în creștere semnificativă la medii de 14…16 grade Celsius. Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel că media maximelor va scădea la 14 grade Celsius, iar a celor minime la 4…6 grade Celsius.

Spre finalul intervalului se va încălzi din nou, până spre maxime termice în jurul a 20 de grade Celsius și minime în jur de 8 grade Celsius.

Probabilitatea pentru averse, izolat însemnate cantitativ, va fi ridicată între 15 şi 18 septembrie. Ploi slabe se vor semnala local și temporar și în restul intervalului.

Vremea în Moldova

În Moldova, în primele două zile vremea va fi răcoroasă, cu o medie a maximelor de 18…19 grade Celsius și a minimelor în jurul a 10 grade Celsius, dar în perioada 14-16 septembrie vremea se va încălzi semnificativ, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 26…28 de grade Celsius, iar cele nocturne la medii de 14…16 grade Celsius.

INTERVIU. Mesajul directorului din Alba care a anunțat că nu mai prelungește contractele cu firmele austriece: „Sunt parteneri serioși, dar e timpul să dăm un mesaj – nu e o favoare să ne tratați drept egali!”
Recomandări
INTERVIU. Mesajul directorului din Alba care a anunțat că nu mai prelungește contractele cu firmele austriece: „Sunt parteneri serioși, dar e timpul să dăm un mesaj – nu e o favoare să ne tratați drept egali!”

Cea de-a doua săptămână va debuta tot cu o vreme răcoroasă cu medii ale maximelor ce vor scădea până spre 16 grade Celsius și minime de 6…7 grade Celsius, însă după 22 septembrie se va încălzi din nou (maxime în medie de 20…22 de grade Celsius și minime de 8…9 grade Celsius).

Pe parcursul celor două săptămâni vor fi intervale în care local și temporar va ploua. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și cantități de apă însemnate va fi mai ridicată în 17 și 18 septembrie.

În Dobrogea

În Dobrogea, în primele zile ale intervalului valorile termice maxime vor oscila între 21 și 24 de grade Celsius, iar minimele se vor situa în general între 13 și 16 grade Celsius.

În perioada 15 – 17 septembrie vremea va deveni caldă pentru mijlocul lunii septembrie, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge la medii de 28…30 de grade Celsius, iar cele minime vor fi în jur de 18 grade Celsius.

Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel că în a doua săptămână de prognoză, media maximelor va fi de 18…19 grade Celsius, iar a celor minime la 10…12 grade Celsius.

Trecător va mai ploua în primele două zile ale intervalului, însă probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi mai ridicată în zilele de 17 și 18 septembrie.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, în primele zile (12-14 septembrie) valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei; media maximelor va fi în jurul a 24 de grade Celsius, iar cea a minimelor de 10…13 grade Celsius. În 15 și 16 septembrie vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, astfel că media maximelor va atinge 30…32 de grade Celsius, iar minimele vor fi în general de 15…17 grade Celsius.

Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel în perioada 19-22 septembrie, media regională a maximelor va scădea spre 18… 20 de grade Celsius, iar a celor minime la 7… 8 grade Celsius.

Spre finalul intervalului se întrevede o încălzire ușoară, până spre maxime termice în jurul a 22 de grade Celsius și minime de 10 grade Celsius. Trecător va mai ploua în primele două zile ale intervalului, însă probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi mai ridicată în zilele de 17 și 18 septembrie.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, în primele zile ale intervalului se vor înregistra valori termice în general în jurul mediilor climatologice ale perioadei, respectiv o medie a maximelor de 24… 25 de grade Celsius și minime de 10…12 grade Celsius.

La mijlocul săptămânii (15 – 16 septembrie) vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, cu maxime în jurul a 30 de grade Celsius și minime de 15…17 grade Celsius.

După acest interval vremea se va răci treptat, dar semnificativ, urmând să devină răcoroasă în perioada 19-22 septembrie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 17… 18 grade Celsius, iar a celor minime de 7… 8 grade Celsius.

Spre finalul celor două săptămâni de prognoză se estimează o încălzire ușoară, spre o medie a maximelor în jurul a 22 de grade Celsius și minime de 10 grade Celsius.

Probabilitatea pentru ploi, posibil însemnate cantitativ, va fi ridicată între 16 şi 18 septembrie, dar ploi slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Vremea la munte

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la începutul intervalului (12 și 13 septembrie), când media maximelor va fi în jurul valorii de 10 grade Celsius, iar cea a minimelor de 3…4 grade Celsius.

În perioada 14-16 septembrie încălzirea vremii va fi semnificativă, astfel că media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 17…18 grade Celsius, iar a celor minime de 8…10 grade Celsius.

Din 17 septembrie valorile termice vor fi tot mai scăzute de la o zi la alta, urmând să se atingă maxime de numai 6 grade Celsius și minime în jur de 0 grade Celsius.

Spre finalul celor două săptămâni, temperatura va mai crește ușor, la maxime în jurul a 10… 12 grade Celsius și minime de 2…4 grade Celsius. Local și temporar vor fi ploi pe tot parcursul intervalului de referință. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și cantități de apă însemnate va fi mai ridicată în perioada 15 – 18 septembrie.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email [email protected]

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

„De unde sunteți?”, s-a interesat taximetristul din Qatar. Când a auzit România, n-a mai acceptat să plece! Ce a spus
GSP.RO
„De unde sunteți?”, s-a interesat taximetristul din Qatar. Când a auzit România, n-a mai acceptat să plece! Ce a spus
Harry şi Meghan, gafă colosală în noul documentar! Au fost PRINŞI CU MINCIUNA, fanii sunt furioşi
Playtech.ro
Harry şi Meghan, gafă colosală în noul documentar! Au fost PRINŞI CU MINCIUNA, fanii sunt furioşi
O recunoști? S-a transformat total, la nouă ani de când și-a pierdut soțul. El era mai mare decât ea cu 47 de ani, dar asta nu a stat niciodată în calea iubirii lor
Viva.ro
O recunoști? S-a transformat total, la nouă ani de când și-a pierdut soțul. El era mai mare decât ea cu 47 de ani, dar asta nu a stat niciodată în calea iubirii lor
Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. "Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată"
Observatornews.ro
Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. "Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată"
Decizia imediată a unui important om de afaceri din Arad după ce Austria a votat împotriva României
Știrileprotv.ro
Decizia imediată a unui important om de afaceri din Arad după ce Austria a votat împotriva României
Ea este tânăra care vede fantome de la opt ani. Cum a reacționat când un spirit a mângâiat-o pe față noaptea
FANATIK.RO
Ea este tânăra care vede fantome de la opt ani. Cum a reacționat când un spirit a mângâiat-o pe față noaptea
ALERTĂ | FCSB, sancţionată dur de UEFA. De ce a fost găsită vinovată echipa lui Gigi Becali
Orangesport.ro
ALERTĂ | FCSB, sancţionată dur de UEFA. De ce a fost găsită vinovată echipa lui Gigi Becali
Horoscop 8 decembrie 2022. Fecioarele sunt în centrul atenției unui grup și faptele lor vor avea un impact mai mare decât de obicei
HOROSCOP
Horoscop 8 decembrie 2022. Fecioarele sunt în centrul atenției unui grup și faptele lor vor avea un impact mai mare decât de obicei
Povestea lui Pavel Traian, din Cluj: a primit tratamentul care l-a scăpat de dureri la 6 ani de la diagnostic
PUBLICITATE
Povestea lui Pavel Traian, din Cluj: a primit tratamentul care l-a scăpat de dureri la 6 ani de la diagnostic