Ploi abundente și vânt puternic în București, până joi dimineață. Sâmbătă vor fi -2 grade!

19 aprilie 2017 14:33

Prognoza meteo. Vremea în București, pe 19 și 20 aprilie. Capitala va fi sub avertizare cod galben, de miercuri după-amiază până joi dimineaţă, când va ploua abundent şi vântul va atinge la rafală viteze de 55 de kilometri pe oră.

Temperatura maximă va fi de 7 grade Celsius,  joi, şi 8-9 grade Celsius, vineri, iar sâmbătă dimineaţă vor fi între -2 şi 0 grade Celsius, a declarat meteorologul Gabriela Băncilă, de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), la comandamentul de la Primăria Bucureşti, citată de News.ro.

Potrivit meteorologului, în Bucureşti, care va fi sub avertizare cod galben de miercuri ora 16.00, până joi, la ora 09.00, va ploua abundent, iar cantităţile de apă vor ajunge la 25-30 de litri pe metru pătrat. Vântul se va intensifica, iar între orele 13.00 şi 20.00 va fi valabilă o atenţionare cod galben privind rafale ce vor atinge 50-55 de kilometri pe oră.

„După ce valabilitatea atenţionării va expira mâine (joi, n.r.) dimineaţă, precipitaţiile vor mai fi prezente cu caracter temporar în Bucureşti, dar acestea nu vor mai fi importante cantitativ, în jurul a cel mult unu-doi litri pe metru pătrat. Nici vântul nu va mai fi la aceleaşi cote”, a precizat Gabriela Băncilă.

Temperaturile se vor menţine scăzute până la sfârşitul săptămânii, înregistrându-se valori termice cu 10 grade mai mici decât cele normale pentru această perioadă. Astfel, joi, maxima în Bucureşti va fi în jur de 7 grade, iar vineri nu va depăşi 8-9 grade Celsius.

Gabriela Băncilă a precizat că dimineţile vor fi din ce în ce mai răcoroase, astfel că dacă joi vor fi 3-4 grade Celsius, vineri temperatura se va apropia de cea a pragului de îngheţ, în jur de 0-1 grad Celsius. Cea mai rece dimineaţă va sâmbătă, atunci când se vor înregistra -2 – 0 grade Celsius. Iată cum va fi vremea miercuri și joi, în țară și în București.

De altfel, ne aflăm în plin cod portocaliu de ninsori în cinci județe. Traficul feroviar e blocat între București și Brașov.

Citește și Prognoza meteo pe două săptămâni: Cum va fi vremea în weekendul de 1 mai.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro