Mergi direct la conținut »
Proiectul de lege privind presemnalizarea radarelor este parţial neconstituţional, au decis judecătorii CCR
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Proiectul de lege privind presemnalizarea radarelor este parţial neconstituţional, au decis judecătorii CCR

Proiectul de lege privind presemnalizarea radarelor este parţial neconstituţional, au decis judecătorii CCR

Curtea Constituţională a României a admis, marţi, parţial, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis, privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea ordonanţei de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede că maşinile de poliţie cu radar trebuie presemnalizate.

De Valentina Postelnicu,

În sesizarea către CCR, şeful statului invoca neclaritatea textelor cu privire la presemnalizarea maşinilor de poliţie.

„Considerăm că această soluţie legislativă se îndepărtează de la scopul instituirii normei, respectiv acela de a conduce la îmbunătăţirea siguranţei rutiere. (…) Apreciem că activităţile poliţiei rutiere de aplicare a legii privind respectarea vitezei legale de circulaţie nu trebuie să se rezume la acţiuni vizibile şi presemnalizate, în caz contrar aceasta urmând a se afla în imposibilitatea de a-şi îndeplini obligaţiile şi atribuţiile prevăzute de lege”, spunea Iohannis.

Grupul Poliţiştilor Rutieri din România a transmis, pe 20 iulie, o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, în care atrage atenţia că, după adoptarea unor modificări la Codul Rutier care vizează presemnalizarea aparatelor radar, ‘numărul accidentelor rutiere, având cauză viteza excesivă, va creşte alarmant. 

Dumitru Coarnă, despre legea radarelor la vedere: „Cine vă obligă să nu respectați legea? Întrebați-l pe Huidu!’

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Dorim, din nou, să tragem un semnal de alarmă prin care atenţionăm că numărul accidentelor rutiere, având cauză viteză excesivă, va creşte alarmant după intrarea în vigoare a acestei legi (vor muri peste 2000 de oameni în anul 2019)!!! Domnule Preşedinte, vă rugăm să nu promulgaţi această lege sau să atacaţi acest pariu cu viaţa cetăţenilor la Curtea Constituţională, întrucât considerăm că nu respectă unul dintre cele mai importante principii ale Constituţiei, art. 22, alin. (1) «Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritatea fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate!», se arată în documentul Grupului Poliţiştilor Rutieri.

Potrivit acestora, în spatele acestei propuneri de modificare legislativă nu există niciun studiu şi niciun stat din Uniunea Europeană nu are astfel de restricţii.

Citeşte şi: Au „detonat” 7 milioane de euro într-o bombă ecologică! Groapă de gunoi din fonduri europene, în inima unei zone turistice

Close
Închide
  Close