Oamenii au ieșit în stradă, sâmbătă, în jurul prânzului, la apelul opoziției din Albania, pentru a cerere demisia premierului socialist Edi Rama, aflat la putere din 2013 și acuzat de „corupție”.

Albanian Opposition supporters clash with police in front of Government buildingIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Aproape 100 de manifestanți au aruncat cu fumigene și pietre înspre sediul Guvernului din Tirana și au scandat „Rama, pleacă!”.

La fața locului a fost mobilizat un important dispozitiv de Poliție. Cu toate acestea, protestatarii au forțat cordonul de Poliție, iar zece dintre aceștia au reușit să urce la primul etaj al clădirii, relatează Agerpres.

Premierul albanez Edi Rama, care și-a început al doilea mandat în 2017, a anunțat, vineri, că nu se va afla la Tirana în timpul manifestației deoarece ia parte în orașul Vlora la un „dialog” cu locuitorii despre „dezvoltarea oraşului”.

Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație

Recomandări
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație


::placeholdeR–>

Formațiunea politică a mai organizat alte manifestaţii similare, fără a reuşi însă să înlăture Guvernul.

Cele cinci parte de opoziție din Albania acuză Guvernul de „complicitate cu crima organizată” şi că „a aruncat ţara în corupţie şi mizerie”, şi cere formarea unui cabinet de tehnocrați care să organizeze alegeri anticipate.

sursă foto: EPA


Citește și: 

Mărturii copleșitoare împotriva falsului medic de la Spitalul Ilfov: „Rezidenta Raluca m-a cusut și m-a descusut de trei ori! La 9:20 a ieșit copilul, iar eu am ieșit din sală la 11 și ceva!”

O fetiță născută în Anglia nu poate merge la grădiniță în Timișoara! Britanicii i-au greșit numele pe certificat, iar părinții s-au blocat în proceduri birocratice

EUROVISION 2019. Laura Bretan s-a retras de la școală și face homeschooling. Decizia, luată din cauza contractelor și numeroaselor deplasări


 

Google News Urmărește-ne pe Google News