Foto principală: Felix Tătaru, președinte al IAA Global și susținător al Coaliției pentru Familie. Sursa foto: psnews.ro

Libertatea a dezvăluit ieri că IAA Global Conference îl va avea ca „Star Speaker”, în deschiderea zilei de mâine, pe Aleksei Sorokin.

Numit de media occidentală „omul lui Putin”, Sorokin a fost șeful Comitetului de Organizare al Cupei Mondiale 2018 din Rusia și este cunoscut pentru declarațiile sale în care a apărat legile discriminatorii la adresa minorităților sexuale, promovate de Kremlin.

Doar două exemple pentru concepțiile lui Sorokin.

„Russia 2018 CEO defends anti-gay laws” sună titlul unui material al postului de televiziune sportiv ESPN, care citează un interviu din 2013 al lui Sorokin, în care acesta apără legile anti-gay ale lui Vladimir Putin.

„The Guardian” a remarcat și el un moment în care Aleksei Sorokin a apărat o reacție cu note rasiste la adresa unor jucători de culoare de la Spartak Moscova.

Vestea invitării lui Sorokin la București, în Conferința la care vor fi prezenți peste 200 de șefi ai publicității mondiale nu a trecut neobservată.

Siteuri specializate în media, precum paginademedia.ro, publicații precum „22” sau siteuri generaliste, precum G4Media, au relatat derularea evenimentelor.

„O mare organizaţie de advertising, IAA, aduce un homofob la conferința ei!”, scrie Costi Rogozanu pe platforma de opinii a Realitatea.net.

Rogozanu face legătura cu Felix Tătaru, președinte al IAA Global și susținător al Coaliției pentru Familie, al cărui referendum va avea loc chiar la finalul acestei săptămâni, imediat după finalul conferinței de la București.

Pe de altă parte, mărturii din agențiile de publicitate, dar și reacții deocamdată neoficiale la întrebările puse de Libertatea, arată o îngrijorare a marilor companii care sunt sponsori ai conferinței sau parteneri ai IAA România.

Pe lista sponsorilor se numără Medlife, Google, Coca-Cola, P&G, Banca Transilvania, Telekom, Ursus, Kaufland și alte mari firme.

Fiecare dintre aceste mari companii au coduri stricte împotriva discriminării și sunt în situația de a-și asocia numele cu „homofobul-șef Sorokin”, după expresia lui Costi Rogozanu.

„Felix Tătaru adună aşadar bani şi de la pesedişti, fie că s-or numi Firea sau Dăncilă, ia contracte şi de la statul român cel războinic, şi de la multinaţionale, şi îşi face şi poftele cu homofobi pe scenă”, mai scrie Rogozanu.

Deocamdată, organizatorii IAA Global Conference, deși au promis, nu au dezvăluit care sunt sumele publice primite și nici cum sună contractul prin care Administrația Monumentelor de la Primăria Capitalei a ajuns să finanțeze evenimentul.

Nici marile companii partenere nu au avut, până la această oră, o poziție oficială.


CITEȘTE ȘI:

Tolo: Omul lui Putin vine la București pe bani dați de Dăncilă și Firea! Agent al discriminării, finanțat de Coca-Cola și P&G fără să știe!

Tolo: Prima reacție a organizatorilor conferinței unde „Star Speaker” este Aleksei Sorokin, omul lui Putin: „Parteneriatul cu autoritățile este o practică uzuală în lume”

Omul lui Putin atacă Libertatea! Sorokin: „Afirmaţiile publicației din România sunt total nefondate și incorecte!”

Proteste pe contul de Instagram al actriței Robin Wright după dezvăluirile făcute de Libertatea privind conferința unde vine propagandistul antigay al lui Putin