Mergi direct la conținut »
Roxana, fetița din Vaslui care își dorea doar "piure cu carne", a primit o casă de Crăciun / FOTO Galerie foto
22imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Roxana, fetița din Vaslui care își dorea doar "piure cu carne", a primit o casă de Crăciun / FOTO

Roxana, fetița din Vaslui care își dorea doar „piure cu carne”, a primit o casă de Crăciun / FOTO

Roxana, fetița care voia să mânânce piure cu carne pentru că mergea flămândă la școală, a primit un cadou nesperat în preajma sărbătorilor. Copila a primit o casă nouă în care va petrece Crăciunul alături de părinții și de frații ei.

Roxana a impresionat o țară întreagă cu povestea ei. Chinuită de sărăcie, copila mergea flămândă la școală și tot ce-și dorea era să mănânce piure cu carne.

Mai mulți oameni inimoși de la fundația Casa Share s-au mobilizat pentru a-i oferi Roxanei de Crăciun o casă nouă.

„Roxana vrea să devină doctoriță. O țară întreagă a vazut reportajul la Pro Tv în care spunea că-și dorește o porție de piure cu carne și desert un pachet de biscuiți, că nu a mai mâncat de mult timp! Trăia în niște condiții foarte grele, casa stătea să se dărâme, frig în casă, deci nu avea o șansa corecta la viata. Așa că, noi cu toții, aici pe Casa Share ne-am unit și i-am oferit, acum de Crăciun, mai mult: o casă, Casa Share 19 și un alt viitor mai bun! Sărbători Fericite ca ale Roxanei să aveți cu toții! Nu uitați, Sms la 8844 cu mesajul: CASA Încă o poveste cu final fericit. Multumim tuturor pentru suținerea voastră!”, au scris reprezentantii fundatiei Casa Share.

Cel care a făcut totul posibil este Bogdan Tănasă, care în ultimii ani a reușit prin forțe proprii și donații să construiască 19 case pentru familiile defavorizate, notează digi24.

Libertatea a fost acasă la familia Pruteanu din satul vasluian Pușcași. Părinții Roxanei și cei cinci copii ai lor, cu vârste cuprinse între doi și 16 ani, trăiau de pe o zi pe alta într-o casă cu pereți crăpați, cu un acoperiș prin care plouă și cu geamuri lipsă la intrare. Într-o lună, drămuiesc cei 1.000 de lei, din alocațiile copiilor și ajutorul de la stat.

Fără frigider sau aragaz, cei cinci frați și părinții lor, unul bolnav cronic, mâncau fierturi de cartofi și fasole. Nu de puține ori, trei din cei cinci copii mergeau la școală cu burta goală și cu gândul la cornul și laptele pe care-l vor primi abia în pauza mare și cu speranța că ceilalți copii vor împărți cu ei și din cornul lor.


Citește și FOTO&VIDEO / Istoria echipei de fotbal a lui Moș Crăciun. De la faliment, la chinezi și la fotbal feminin! Cine e românul care ar fi putut ajunge la ei


 

Close
Închide
  Close