„Aşteptăm publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin de ministru prin care se suspendă zborurile charter de astăzi. A intrat în vigoare ordonanţa militară prin care se vorbeşte despre aprobarea curselor aeriene cu 48 de ore înainte de către statul român, ceea ce face ca astăzi şi mâine să nu existe zboruri. Din acest punct de vedere, zborurile de la ora 13.00 au fost anulate. În acest moment, încercăm să discutăm cu firmele de recrutare care să preia oamenii şi să îi ducă înapoi acasă, pentru că nu va fi nici un zbor astăzi”, a declarat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iași, potrivit Mediafax.

În afară de cele patru curse de pe Aeroportul din Cluj, două zboruri erau programate astăzi să decoleze de pe Aeroportul Iaşi. Românii angajați în agricultură de firme germane urmau să ajungă în Baden-Baden şi Nurenberg, în pofida restricțiilor generate de pandemia de coronavirus.

Aproximativ 350 de oameni aşteptau să plece cu cele două curse către Germania.

De dimineaţă, Bulgariu ceruse prezenţa jandarmilor la aeroport. În zonă sunt şi acum echipaje de jandarmi, care au făcut culoare de acces pentru călători, pentru a fi evitată o situaţie precum cea de la Cluj-Napoca.

Totul a început ieri, cu o îmbulzeală la Aeroportul din Cluj. Aproape 2.000 de persoane din judeţe din Transilvania şi Moldova au fost ieri în parcarea din faţa Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.

Citeşte şi:

Medicul Hurmuzache, cercetat disciplinar pentru că a spus că managerul de la Spitalul de Infecțioase din Iași refuză cazurile din restul Moldovei, calamitată de COVID. ”E adevărul”

Afacerea coronavirus: Firma Gloanțe Oarbe SRL, care fabrică “imitații de bijuterii”, vinde acum dezinfectanți

Medic român la un spital din Paris: „Rudele primesc echipament de protecție, ca să-i vadă pe muribunzi. Oamenii nu trebuie să moară fără familie”

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI