MENIU CAUTĂ

Șapte copii și mama lor, în pericol de moarte din cauza unei sobe. Au ajuns de urgență la spital

Distribuie

Șapte copii și mama lor au ajuns la spital intoxicați cu monoxid de carbon, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Toate cele opt persoane s-au aflat în pericol de moarte, de la o sobă care a produs gazul letal, în locuința familiei din Bistrița. Din fericire, au primit primul ajutor și au fost salvați. Mai multe ambulanțe au intervenit rapid la fața locului, iar apoi i-au transportat la spital. Tatăl copiilor se simțea ceva mai bine și a refuzat internarea.

Nu mai puțin de șase autospeciale SMURD au fost trimise de dispeceratul 112 în localitatea Tărpiu din Bistrița Năsăud, unde toată familia a fost la un pas de tragedie.

Potrivit ISU Bistrița, nouă persoane – părinții și șapte copii s-au intoxicat, în timpul nopții, cu monoxid de carbon de la sobă alimentată cu combustibil solid, relatează Mediafax.

Echipajele medicale au găsit la locul solicitării șapte copii (șase fete și un băiat), cu vârste cuprinse între trei și 16 ani, și doi adulți (părinții). Toți erau conștienți, cooperanți, prezentau cefalee, amețeli și vărsături. Tuturor copiilor și mamei li s-a administrat oxigen și au fost transportați la UPU SMURD Bistrița pentru continuarea investigațiilor medicale. Tatăl a refuzat tratamentul, dar și transportul la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Cristina Răcilă.


Citește și: Parcuri de milioane, în cel mai sărac sector al Capitalei! Primăria de la 5 cheltuiește 25 de milioane de euro pe spații verzi și patinoare


 

Citește mai multe despre Copii pe Libertatea.

Comentarii