Potrivit unor surse judiciar, Radu Gavriș nu a ajuns la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat de procurorii anticorupție într-un dosar. Sursele citate au precizat că Radu Gavriș merge frecvent la DNA, în baza relațiilor interinstituționale.
Comisarul Radu Gavriș a condus ancheta care a dus la prinderea polițistului pedofil Eugen Stan, de la Brigada Rutieră a Capitalei. Șeful Serviciului Omoruri a ajuns la DNA la o zi după ce șeful Poliției Române, Bogdan Despescu , a fost demis, în urma scandalului cu polițistul pedofil Eugen Stan, care a agresat sexual doi copii.
Propunerea de schimbare din funcție a lui Despescu a fost trimisă de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în 9 ianuarie, când premier era Mihai Tudose. Ministrul Carmen Dan susținea atunci că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.
Mihai Tudose a refuzat să îl demită pe Despescu și a lansat o serie de acuzații la adresa ministrului Internelor, afirmând că este singurul ministru din Guvern cu care nu mai poate lucra.
După ce premierul Mihai Tudose a demisionat, în urma discuțiilor din Comitetul Executiv Național al PSD, premierul interimar Mihai Fifor a dispus schimbarea din funcție a lui Bogdan Despescu.
Când anunța că a cerut demiterea lui Despescu, ministrul de Interne sugera că unul dintre responsabilii pentru modul în care s-a gestionat situația polițistului pedofil este comisarul Radu Gavriș.
„Aștept ca Serviciul Omoruri să extindă cercetările față de toate situațiile în care există indicii că au fost (fapte) săvârșite de polițistul agresor și care nu au fost finalizate până acum. Aștept ca șeful acestui Serviciu să facă un pas în spate, ca și șeful de la Control Intern din cadrul Brigăzii Rutiere”, spunea atunci Carmen Dan.
În urmă cu câteva săptămâni, Radu Gavriș, șeful Serviciului ”Omoruri” din Poliția Capitalei, acorda un interviu în care vorbea tocmai despre faptele comise de pedofili și despre faptul că agresorii vor sta în fața victimelor sale la anchete, dacă modificările la Codurile Penale vor intra în vigoare.
„De curând a fost condamnat un pedofil care timp de 6 ani a acostat copii de 6-8 ani și le-a facut diferite avansuri pe stradă. Marea majoritate a probelor în acest caz au provenit de la camerele de supraveghere, care sunt martorul perfect. În cazul unui pedofil, a nu-l prinde la timp implică faptul ca alți copii să fie abuzați”, a spus Gavriș.
Săptămâna trecută, Bogdan Despescu i-a prezentat lui Mihai Tudose raportul pe care i-l ceruse. 22 de polițiști sunt cercetați disciplinar în urma raportului întocmit de fostul șef al Poliției Române. După ce raportul a fost prezentat premierului Mihai Tudose, şeful Poliţiei Capitalei, Nicu Dragoş Orlando, a demisionat.
Zece ofițeri de la Brigada Rutieră, psihologul unității, doi polițiști de la Secția 18, 7 polițiști de la Secția 22, doi față de care nu se pot lua măsuri (șeful Secției 18 din din 2016 și șeful Brigăzii Rutiere din 2016), Marius Voicu (actualul adjunct de la IGPR) și Nicu Dragoș (actual șef al Poliției Capitalei) sunt cercetați disciplinar. În afară de Marius Voicu și Nicu Dragoș, pentru ceilalți a fost sesizat Parchetul General.
- RAPORT | Parcursul carierei polițistului-pedofil: A avut numai calificative ”foarte bun” sau ”foarte bine” și a fost declarat ”apt” medical și psihologic
- RAPORT | Cum au soluționat polițiștii cazul de agresiune comis de polițistul pedofil asupra celor doi frați
- RAPORT | Cum au soluționat polițiștii cazul de agresiune comis de Eugen Stan asupra unei femei de 32 de ani, în 201