De Denisa Dudescu,

SUA au acum mai multe cazuri de coronavirus confirmate decât orice altă țară, cu peste 85.500 de teste pozitive.

SUA au depășit China (81.782 cazuri) și Italia (80.589).  Dar, cu aproape 1.300 de victime cauzate de Covid-19, cifra de decese din SUA rămâne în urma Chinei (3.291) și a Italiei (8.215), arată datele date de Universitatea Johns Hopkins.

Întrebat despre cele mai recente cifre la un briefing la Casa Albă, joi după-amiază, președintele Trump a declarat că ultimul bilanț al persoanelor infectate reprezintă „un tribut adus cantității de teste pe care le facem”.

De asemenea, vicepreședintele Mike Pence a declarat că testele coronavirusului sunt acum disponibile în toate cele 50 de state și peste 552.000 de teste au fost efectuate la nivel național.

Doctorul Deborah Birx de la grupul de lucru coronavirus al Casei Albe a declarat că 19 din 50 de state au mai puțin de 200 de cazuri și a spus că sunt „cifre extraordinar de mici” pentru acele state , potrivit cnn.

Vrea „redeschiderea țării” pe 12 aprilie

Mai mult, Trump a pus sub semnul întrebării cifrele oficiale de la Beijing: „Nu știți care sunt numerele din China.”

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Donald Trump și-a stabilit un obiectiv foarte criticat: pe 12 aprilie vrea „redeschiderea țării”, după ce peste 3 milioane de americani au fost concediați din cauza coronavirusului.

„Ei (n.r. – poporul american) trebuie să se întoarcă la muncă, țara noastră trebuie să se întoarcă, țara noastră se bazează pe asta și cred că se va întâmpla destul de repede. (…) Este posibil să luăm secțiuni din țara noastră, putem lua secțiuni mari din țara noastră care nu sunt atât de grav afectate și s-ar putea să o facem în acest fel”, a mai spus liderul de la Casa Albă.

Într-o scrisoare adresată guvernatorilor de stat joi, Trump a declarat că echipa sa intenționează să elibereze linii directoare federale de distanțare socială care ar putea sfătui unele regiuni să slăbească restricțiile.

Citeşte şi:

VIDEO VIRAL despre COVID-19 | Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres