Sucurile naturale 100% sunt la fel de eficiente ca fructele si legumele intregi in reducerea riscurilor de cancer si boli cardiovasculare, contrar parerilor traditionale, este concluzia unui studiu realizat de oameni de stiinta din Marea Britanie.
Cercetatorii au analizat mai multe lucrari despre reducerea riscurilor de aparitie a unor boli prin consumul de fibre si antioxidanti si au stabilit ca impactul pozitiv al legumelor si fructelor nu se datoreaza doar fibrelor, ci si antioxidantilor prezenti atat in suc, cat si in fructele si legumele intregi. Cercetatorii au adaugat ca este nejustificata pozitionarea sucurilor ca fiind inferioare nutritional legumelor si fructelor.
Sue Taylor, de la Juice Products Association, o organizatie nonprofit care nu a participat la acest studiu, a declarat ca trebuie inclusa in dieta copiilor si adultilor o cantitate de suc de fructe si legume conform reglementarilor stabilite de autoritatile medicale. Taylor a mai amintit ca un studiu publicat in Journal of Medecine, in septembrie 2006, a scos la iveala faptul ca sucurile 100% naturale din legume si fructe pot reduce riscurile de instalare a maladiei Alzheimer.
Astfel, persoanele care consuma zilnic cel putin trei portii de suc de legume si fructe prezinta cu 76% mai putine riscuri de a dezvolta maladia Alzheimer fata de cele care beau mai putin de o portie.