Mergi direct la conținut »
Suedia a anunțat că retrage plăcuțele cu mesajul anti-PSD, după ce a aflat ce înseamnă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Suedia a anunțat că retrage plăcuțele cu mesajul anti-PSD, după ce a aflat ce înseamnă

Suedia a anunțat că retrage plăcuțele cu mesajul anti-PSD, după ce a aflat ce înseamnă

Suedia retrage plăcuțele cu mesajul anti-PSD, după ce a aflat ce înseamnă. Oficialii nordici spun că este prima dată când se întâmplă astfel de probleme la nivel european şi că, de obicei, şoferii legitimaţi sunt lăsaţi să plece mai departe de poliţiştii din alte ţări.

Purtător de cuvânt al Agenţiei de Transport din Suedia, Eva Isaksen, a declarat – pentru Realitatea TV – că numerele de înmatriculare sunt perfect legale în Uniunea Europeană (UE), dar că ţările prin care trece autoturismul au libertatea de a nu le accepta şi îi pot cere şoferului să le schimbe cu cele standard.

Pe de altă parte, după ce autorităţile suedeze au fost informate de cele din România care este semnificaţia mesajului incris pe plăcute, au luat decizia de a-i retrage şoferului dreptul de a circula cu ele şi în Suedia.

„De miercuri (1 august 2018 – n.r.), nu va mai putea deţine acele numere de înmatriculare”, a declarat Eva Isaksen.

Răzvan Ștefănescu, șoferul care a devenit celebru grație numărului de înmatriculare anti-PSD, a primit, luni dimineață, o lovitură dură. Polițiștii de la Rutieră i-au ridicat permisul de conducere, l-au lăsat fără plăcuțe și au deschis dosar penal pe numele său. Motivul: nu are voie să circule în România cu numărul de înmatriculare preferențial (M**E PSD), pe care l-a înregistrat în Suedia.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Acest lucru deși Ambasada Suediei precizare, pe Facebook, că numărul de înmatriculare este valid și pe teritoriul României.

Chiar și presa străină a relatat despre problemele cu legea ale șoferului mașinii cu număr anti-PSD.

Surse judiciare au declarat pentru Libertatea, că numărul de înmatriculare este unul provizoriu, luat pe o perioada limitată de timp și care poate fi folosit numai în țara în care a fost emis, respectiv în Suedia.

Oficial, Brigada Rutieră precizează că şoferul a fost oprit luni, în jurul orei 6 dimineaţa, în sectorul 3 al Capitalei.

„Conducătorul auto a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanşării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei juridice în ceea ce priveşte regimul de înmatriculare şi circulaţie şi a vehiculului pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România’, faptă prev. şi ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal. În continuare, poliţiştii subunităţii noastre efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi a regimului de circulaţie internaţională pe teritoriul statelor Uniunii Europene”, informează Brigada Rutieră.

Potrivit convenţiilor europene în domeniul circulaţiei, un număr de înmatriculare din zona europeană trebuie să aibă în componenţă atât cifre, cât şi litere.

Răzvan Ștefănescu, șoferul lăsat și fără permis, și fără plăcuțe de înmatriculare, spune că polițiștii au comis un abuz în cazul său.

„În jurul orei 5:50 dimineață, am fost oprit de un echipaj, mi-au cerut actele mașinii, actele mele. După 2-3 minute, mi-au spus să scot plăcuțele, pentru că numărul e ilegal. Le-am spus că dacă vor, pot să le scoată ei, iar polițistul le-a scos. M-au dus la secție, mi-au făcut proces cum că numerele au fost retrase și mi-au dat o dovadă pentru suspendarea permisului. Eu le-am arătat documentele, le-am zis că vineri am fost oprit la Craiova și mi-au dat drumul. Cum după 2 zile m-au oprit? Ei au venit la pont. Mi-au spus că nu am voie nici cu celelalte numere”, a declarat șoferul.

Șoferul a mai spus că el a intrat în țară cu numărul de înmatriculare respectiv și că nu avea voie să le schimbe.

Întrebat cum i-a venit ideea numărului de înmatriculare, șoferul a răspuns: „Am consultat DEX-ul înainte”.

Între timp, o altă mașină cu mesaj anti-PSD intră în România. De data asta, însă, șoferul este „acoperit”.


Citește și: Șoferul mașinii cu număr anti-PSD a rămas fără permis de conducere și plăcuțe. Ambasada Suediei anunțase că plăcuţele sunt legale şi în România


 

Close
Închide
  Close