Mergi direct la conținut »
Tânăra din Dolj care și-a ucis copilul nu s-a mai prezentat la controalele recomandate de medici. Irina Pleșa a fost transferată la Jilava pentru expetiză psihiatrică
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Tânăra din Dolj care și-a ucis copilul nu s-a mai prezentat la controalele recomandate de medici. Irina Pleșa a fost transferată la Jilava pentru expetiză psihiatrică

Tânăra din Dolj care și-a ucis copilul nu s-a mai prezentat la controalele recomandate de medici. Irina Pleșa a fost transferată la Jilava pentru expetiză psihiatrică

Tânăra din Dolj care și-a ucis copilul de trei ani în timp ce acesta dormea nu și-a urmat tratamentul medicamentos, și nici nu s-a mai prezentat la control în luna mai, așa cum i se recomandase în biletul de externare din Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova. LA solicitarea procurorilor, Irina Pleșa a fost transferată la Penitenciarul Jilava pentru efectuarea unei expetize psihiatrice.

Reprezentanții unității medicale unde a fost internată Irina Pleșa pentru 11 zile, în luna martie 2018, susțin că femeia nu a mai revenit la control, și nici în ambulatoriu nu s-a prezentat pentru continuarea tratamentului.

“Din martie, pacienta nu s-a prezentat niciodată la control și niciodată nu s-a prezentat în ambulatoriu de specialitate (…) În cazul acestei paciente internarea s-a făcut voluntară. Noi nu avem dreptul să obligăm un pacient să își facă tratamentul, decât în excepția că a înfăptuit un act penal, iar judecătorul, printr-o hotărâre judecătorească, îi impune tratamentul respectiv”, a precizat Ramona Malin, purtător de cuvânt și director medical al Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova.

Soțul Irinei Pleșa este de părere că sistemul sanitar în ceea ce îi privește pe pacienții cu afecțiuni psihiatrice are lacune.

“Sistemul nostru sanitar este vai de capul nostru, mai ales în neuropsihiatrie. Perioada internării a fost groaznică vis a vis de condiții. Nu există psihoterapeuți pe secție, nu știu ce spune cartea despre chestia asta, doctorul psihiatru să facă și psihoterapie. Ar trebui să fie o legătură mai strânsă și de la ei, specialiștii să aibă un control asupra noastră, a ăstora care nu mai știm de capul nostru”, a declarat Cătălin Pleșa.

Bărbatul se află acum într-o altă situație dificilă. El trebuie să îi povestească fiului său în vârstă de opt ani despre ceea ce s-a întâmplat cu frățiorul său mai mic. Conform rudelor apropiate, cel mai probabil, acesta va apela și la sfaturile unui psiholog.

Irina Pleșa a fost transferată, la solicitările procurorilor, la unitatea medicală a Penitenciarului Jilava pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. Tânăra de 33 de ani care și-a sugrumat copilul în somn crezând că este diavolul a fost arestată preventiv pentru 30 zile, fiind acuzată de uciderea băiețelului său, în vârstă de trei ani.

Tragedia a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în comuna doljeană Unirea, în timp ce micuțul dormea lângă mama sa, el fiind sugrumat. Femeia le-a povestit anchetatorilor că l-a văzut pe  diavol și a vrut să îl ucidă.

Citește și: CORESPONDENȚĂ LIBERTATEA DIN RAFINA, GRECIA | Satul care a ars în proporție de 80%. Peste 30 de oameni au murit și jumătate din case au ars

Close
Închide
  Close