Mergi direct la conținut »
Un bărbat a declanșat două grenade într-un tribunal din Ucraina
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un bărbat a declanșat două grenade într-un tribunal din Ucraina

Un bărbat a declanșat două grenade într-un tribunal din Ucraina

Un bărbat a declanșat două grenade într-un tribunal din Ucraina în timpul unui proces pentru crimă. Atacatorul a murit și cel puțin șapte persoane au fost rănite, scrie BBC News.

Explozia a avut loc în timpul unei audieri pentru crimă în tribunalul din Nikopol, în regiunea Dnipropetrovsk. Atacatorul, despre care se crede că este tatăl uneia dintre victimele asasinate de cei trei bărbații acuzați în proces, a decis să ia justiția în propriile mâini.

Printre răniți se află cei trei inculpați, dar și patru gardieni și angajați ai instanței de judecată.

Cei trei bărbați judecați în timpul procesului sunt acuzați că în februarie 2016 au deschis focul asupra unei mașini în care se aflau două persoane. Unul dintre aceștia era fiul atacatorului.

„Potrivit rapoartelor preliminare, un om a scos două grenade de mână și le-a detonat la ora 11:20 în timpul unei audieri într-un caz de ucidere”, a declarat im purtător de cuvând al poliției din Nikopol.

Omul a aruncat cele două grenade când a auzit că judecătorul a decis să amâne procesul și cei trei inculpați erau încătușați.

În estul Ucrainei, populația are acces foarte ușor la arme de foc, din cauza conflictului de aici. Aproximativ 10.000 de persoane au murit în conflictul din această regiune, izbucnit în aprilie 2014, la scurt timp după ce Rusia a anexat peninsula Crimeei Ucrainei.


Citește și: VIDEO | „Doctorii blindatelor”. Oamenii care pun în mișcare parada de 1 Decembrie


 

Close
Închide
  Close