Mergi direct la conținut »
Un preot și un enoriaș se luptă în instanță pentru un loc de veci! "A făcut-o din răzbunare!"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un preot și un enoriaș se luptă în instanță pentru un loc de veci! "A făcut-o din răzbunare!"

Un preot și un enoriaș se luptă în instanță pentru un loc de veci! „A făcut-o din răzbunare!”

Scandal mare în comuna Arcani, din județul Gorj, între preot și unul dintre enoriași. Radu Pană (77 de ani) s-a decis să-și construiască locul de veci, dar construcția a fost dărâmată la ordinul preotului Ion Pârvuțoiu, a informat gorjeanul.ro.

Tot scandalul a pornit de la o diferență de 40 de centimetri. Preotul a cerut ca respectivul loc de veci să nu fie mai înalt de 30 de centimetri, iar Radu Pană l-a făcut de 70 de centimetri! Lucrarea a costat 2.700 de lei, dar, la ordinul parohului, a fost demolată în întregime, deși proprietarul susține că l-a rugat să-i cruțe cei 30 de centimetri „regulamentari”. 

„Preotul o ținea pe a lui, deși ne-am rugat și eu, și constructorii de el ca de Dumnezeu. Pîrvuțoiu, nu și nu, ca să distrugem tot, deși puteam să dărâmăm doar porțiunea de sus, dacă tot zicea el că e prea înalt.

Sunt convins că a făcut asta din răzbunare, deoarece nu uită că eu am câștigat în instanță un teren, iar o rudă de-a sa l-a pierdut, chiar mama preotului fiind martorul respectivului.

Pîrvuțoiu nu a mai chemat poliția la fața locului, iar eu am fost obligat să scot alți bani din buzunar să plătesc refacerea lucrării. Am refăcut construcția a doua- a treia zi, mai mică cu 20 cm în privința înălțimii”, a declarat Radu Pană.

“Am luat legătura cu un avocat și am început demersurile pentru chemarea în judecată a preotului Pîrvuțoiu, care, în mod abuziv, mi-a distrus construcția, care avea autorizație luată de la firma de construcții, care mi-a ridicat locul de veci, de două ori.

Îi pretind daune pentru ceea ce mi-a făcut, fapt care a fost condamnat public de cetățenii, care știu și au văzut că în cimitirul parohiei se află alte construcții impunătoare, care au fost ridicate fără ca preotul să dispună demolarea lor.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

O să probez în instanță cu fotografii că în cimitirul parohiei sunt locuri de veci mult mai înalte decât cel făcut inițial de mine și cavouri în care morții sunt puși la suprafață, deși nu e nici legal, nici igienic. De exemplu, cavoul lui Cornescu Ion, făcut anul trecut, are peste un metru înălțime”, a completat Radu Pană.

Preotul e ferm: „Să mă dea în judecată, e dreptul lui!”

„Eu nu i-am distrus omului locul de veci, ci constructorii, care nu au respectat legea. Ei făcuseră un cavou înalt de un metru și ceva. Noi avem scris de la constructor că trebuie să respecte legea. I-am spus că trebuie să se ridice doar 30 de centimetri de la sol, dar el a pus niște cofraje și s-a ridicat la peste un metru. 

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

În cimitir există, adevărat, construcții mai înalte, dar eu când am venit în parohie erau unele deja făcute. Sunt preot paroh aici din 1986, dar nu am acceptat să dau autorizări pentru cavouri de peste 40 cm. Eu am discutat și cu omul, și cu constructorul și le-am spus să se încadreze că localnicii au comentat. Să mă dea în judecată, nu are decât, este dreptul dumnealui”, a declarat preotul din Arcani.

„Am mai avut probleme similare, la unii care făcuseră niște cavouri și i-am rugat să îndrepte construcția. Constructorii sunt de vină, în cazul lui Pană constructorul e lacom de bani, vrea să termine repede lucrarea și nu respectă legea. Eu m-am opus. Apar astfel de probleme pentru că constructorii de cavouri nu ne întreabă, ci doar ne pun în fața lucrului împlinit.

Eu i-am tot avertizat, dar astfel de lucruri se mai întâmplă. Eu le spun enoriașilor la biserică, dar vin 15 oameni la slujbă, nu am cum să-i anunț pe toți. Am pățit la fel și la Sănătești”, a mai spus Pîrvuțoiu, subliniind că nu are nimic personal cu Pană.

„Eu i-aș fi luat banii, dacă aveam ceva cu omul. Dar nu am nimic cu el. Pe mine m-a deranjat că nu m-a ascultat, că am vorbit anterior cum să facă cavoul”, a conchis preotul.

Și alte fețe bisericești au fost implicate în scandaluri mari.


Citeşte şi:

22.000 de lei pe lună pensie de judecător! Libertatea a pus mâna pe statul de plată de la Înalta Curte de Casație și Justiție

Close
Închide
  Close