Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Tudor Chirilă transmite un mesaj dur, după adoptarea Codului Penal. „Noi suntem de astăzi republica infractorilor”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > VIDEO/ Tudor Chirilă transmite un mesaj dur, după adoptarea Codului Penal. „Noi suntem de astăzi republica infractorilor”

VIDEO/ Tudor Chirilă transmite un mesaj dur, după adoptarea Codului Penal. „Noi suntem de astăzi republica infractorilor”

Tudor Chirilă transmite un mesaj dur, după adoptarea Codului Penal. Artistul a spus, într-o filmare publicată pe contul său de Facebook, că România este, de astăzi, „republica infractorilor”.

Tudor Chirilă și-a făcut vocea auzită în nenumărate rânduri, fiind un critic activ al politicienilor. Miercuri, după ce în Camera Deputaților s-a adoptat Codul Penal, artistul a transmis un mesaj dur, spunând că România a devenit „republica infractorilor”.

„Noi suntem de astăzi republica infractorilor. E un articol care ne va face foarte mult rău pe viitor. Va însemna că vei mai putea face ceva în ţara asta doar dacă vei colabora cu mafia. Cine nu vrea să lucreze cu mafia, nu va face nimic. Pentru că indirect acest articol şi ce s-a întâmplat astăzi va prolifera domnia şpăgii şi a incompetenţei în România. Astea sunt adevăratele probleme pe care ar trebui să le vedem şi pentru ele ar trebui să fim în stradă. Şi dacă nu suntem în număr mare în stradă înseamnă că nu ne pasă“, a spus Tudor Chirilă, într-o filmare publicată pe pagina sa de Facebook.

Artistul spune că România „este confiscată de un grup infracţional organizat, de o mafie sau de nişte infractori, cum vreţi să-i numiţi, pentru că e foarte greu să ai copii într-o ţară ca asta”. 

O prezență constantă la protestele antiguvernamentale, Tudor Chirilă a îndemnat și de această dată să se iasă în stradă, însă fără violență.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

„Eu cred că atitudinea noastră trebuie să fie fermă de prezenţă în stradă, nu violentă, în niciun caz. Rămân la părerea mea că violenţa nu aduce nimic bun şi violenţa e exact ce aşteaptă ei, dar cred că totuşi un milion de români tăcuţi în stradă dacă ar exista n-ar putea fi o prezenţă chiar de neobservat. Dar dacă suntem câteva sute înseamnă că de fapt ăsta este nivelul de deranj pe care acest Cod Penal îl creează pentru noi. Eu sper totuşi că mai multă lume este deranjată, profund indignată, scârbită şi disperată de ce s-a întâmplat astăzi şi asta se va vedea cumva. De astăzi până la promulgarea legii putem spune că numărăm zilele în care încă mai suntem o ţară în care infractorii nu zburdă liberi ca mioriţa pe câmpie”, mai spune Tudor Chirilă.

Codul penal a fost adoptat cu 167 de voturi ”pentru”, 97 ”împotrivă” și 19 abțineriDan Barna, președinte USR: ”România nu mai e stat de drept, ci stat de Dragnea”. Eugen Tomac, liderul deputaților PMP, anunță că un membru PMP a votat pentru și va fi exclus din partid. Este vorba despre Adrian Mocanu, însă acesta deja anunțase că pleacă la ALDE.

La scurt timp de la votul din Parlament, președintele Iohannis a anunțat că atacă la CCR Codul Penal și Codul de Procedură Penală. ”Modificările sunt fie inutile, fie toxice sau dăunătoare”, a spus șeful statului, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, la scurt timp după votul din Parlament pe modificările Codului penal.

Un avertisment a venit și de la Comisia Europeană.

Close
Închide
  Close