Mergi direct la conținut »
61 de morți din cauza gripei. Unde s-au înregistrat ultimele trei decese

Încă trei persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 61, a informat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, joi, 31 ianuarie. Potrivit sursei citate, ultimele trei decese s-au înregistrat în Iaşi, Vrancea şi Hunedoara.

De Dragoș Tănase,

Astfel, un bărbat în vârstă de 60 de ani din Iași, confirmat cu virus gripal tip A, a decedat, având condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale necunoscute.

În ceea ce priveşte celelalte două cazuri confirmate cu virus gripal A – este vorba despre un bărbat de 43 de ani, din judeţul Vrancea, care avea condiţii medicale preexistente şi era nevaccinat antigripal, şi un altul de 56 de ani din judeţul Hunedoara – fără condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal.

Ministerul Sănătăţii a declarat ieri, oficial, epidemie de gripă în România. Decizia a fost luată după ce s-au înregistrat trei săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza bolii. ​

Află ce măsuri se iau în cazul epidemiei de gripă. Vezi explicațiile ministrului Sănătății, Sorina Pintea!

Epidemia de gripă a închis deja primele școli și grădinițe. Lista unităților de învățământ din București, Sibiu și Iași.

FOTO – Hepta


Citește și… Vaccinarea antigripală: Ministerul Sănătății știa că 1.642.533 de persoane din grupele de risc vor vaccin, dar a cumpărat cu peste 300.000 de doze mai puțin


 

Close
Închide
  Close