Mergi direct la conținut »
Fanii Angliei s-au luat de câinii polițiști. Le-au reproșat ciobăneștilor că sunt germani!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Fanii Angliei s-au luat de câinii polițiști. Le-au reproșat ciobăneștilor că sunt germani!

Fanii Angliei s-au luat de câinii polițiști. Le-au reproșat ciobăneștilor că sunt germani!

Anglia s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale pentru prima dată după 1990, grație succesului cu Suedia (2-0). Succesul istoric a provocat reacții necontrolate din partea unor susținători ai naționalei antrenate de Gareth Southgate.

În marea lor majoritate, englezii au sărbătorit civilizat marea victorie din sferturile turneului final din Rusia. Au existat foarte puține cazuri în care microbiștii din Insulă au sărit calul. Devastarea unui magazin Ikea de către mai mulți huligani este un exemplu. Alt exemplu este avarierea unei ambulanțe de către fanii care s-au suit pe ea.

Din aceeași categorie face parte și o întâmplare petrecută pe străzile orașului Dorset. Entuziasmați peste măsură de succesul favoriților cu Suedia, dar și peste măsură de alcoolizați, câțiva suporteri ai Angliei n-au avut ceva mai bun de făcut decât să le caute nod în papură câinilor care însoțeau polițiștii aflați în patrulare pe străzi.

Mai exact, le-au reproșat patrupedelor din rasa ciobănesc german faptul că sunt germani! După cum bine se știe, între englezi și nemți există o uriașă rivalitate din punct de vedere fotbalistic. “Tuturor microbiștilor din această seară, vă mulțumim. A fost o plăcere să vă întâlnim. Tuturor idioților care au ieșit doar ca să se îmbete, să strigi la un câine polițist pentru că este ciobănesc german?! Și să arunci cu tot felul de lucruri în preajmă… Ne pare rău că nu ați putut combina soarele, sărbătoarea și băutura”, a scris departamentul de poliție din Dorset pe contul de Twitter.

Close
Închide
  Close