MENIU CAUTĂ
, de Viorel Tudorache

Gabriela Szabo, o ambasadoare atipică. Fosta atletă, angajata Primăriei Capitalei, promovează EURO 2020 la București

Distribuie

FRF a desemnat trei ambasadori pentru promovarea celor patru meciuri din cadrul EURO 2020, ce vor fi găzduite la București, pe Arena Națională, în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie. Pe lângă foștii fotbaliști Miodrag Belodedici și Dorinel Munteanu, surprinde prezența fostei mari atlete Gabriela Szabo, în prezent director general la CSM București, clubul Primăriei Capitalei.

Nicio altă federație nu a ieșit din sfera fotbalului când și-a ales ambasadorii. Scoțienii l-au desemnat ambasador Euro 2020 la Glasgow pe legendarul Sir Alex Ferguson. Olandezii l-au numit pe fostul internațional Wesley Sneijder, iar ungurii l-au pus ambsador pe fostul internațional Zoltan Gera.

Sir Alex Ferguson a fost managerul echipei Manchester United între 1986–2013 FOTO: EPA-EFE/PETER POWELL

Gabriela Szabo a rememorat momentele în care concura pe vechiul Stadion Naţional şi a urat succes echipei României în preliminariile EURO 2020.

”Vreau să vă spun că sunt extrem de emoţionată, pentru că de fiecare dată când intru pe acest stadion îmi aduc aminte de anii ’88, ’89, când eram un copil şi concuram pe acest stadion. Astăzi sunt în faţa dumneavoastră ca ambasador al EURO 2020, e o onoare foarte, foarte mare pentru mine, mai ales că sunt într-o companie cu oameni care au scris istorie, care au adus bucurie în sufletele sutelor de mii de oameni care i-au privit.

Este o mare bucurie şi sper să o ducem la sfârşit cu bine, pentru că Bucureştiul, România au nevoie de competiţii internaţionale, pentru că în urma unor asemenea evenimente lăsăm ceva în urmă, lăsăm o infrastructură la cel mai mare nivel. Bucureştiul, România au nevoie de performanţă, de oameni care să vină şi să ne susţină din tribună. Eu doresc mult succes sportivilor noştri, lui Cosmin Contra, în calificare şi să dea Dumnezeu să ne bucurăm împreună de rezultatele echipei României şi să fim alături de ei. Pentru mine este o mare onoare să fiu ambasador al acestui eveniment”, a declarat Szabo.

Bucureştiul este unul dintre cele 12 oraşe care vor găzdui EURO 2020. Celelalte sunt Amsterdam, Baku, Bilbao, Budapesta, Dublin, Glasgow, Copenhaga, Londra, Munchen, Roma și St. Petersburg.

Este o ediţie aniversară, care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European. România este una dintre cele 17 naţiuni care au participat la toate preliminariile Campionatului European.

Trofeul CE 2020, la București. Cupa ”Henri Delaunay” a fost la Arena Națională. Sâmbătă, la Mega Mall | GALERIE FOTO&VIDEO.

Tragerea la sorţi a grupelor EURO 2020 va avea loc la Bucureşti, pe 30 noiembrie.

Tricolorii încep cea mai importantă campanie de calificare. Cosmin Contra: ”Ne dorim foarte mult să jucăm în faţa propriilor suporteri la EURO 2020”.

Adrian Mutu, inclus de FRF pe lista starurilor EURO 2020 la București. ”Este o mare presiune”.


Citește și:  Primele filmări de la Mărculești, lagărul care apare în documentele istorice găsite în dosarul ”Moscova 2”!

 

Citește mai multe despre ambasador pe Libertatea.

Comentarii