Mergi direct la conținut »
S-a decis câştigătoarea Turneului celor Şase Naţiuni
Sport Libertatea > Sport

S-a decis câştigătoarea Turneului celor Şase Naţiuni

ACTUALIZARE. Echipa naţională de rugby a Angliei a câştigat, duminică, Turneul celor Şase Naţiuni, cu o etapă înainte de final, după ce Franţa a pierdut partida din deplasare cu Scoţia, scor 18-29.

Anglia era liderul competiţiei, cu 8 puncte, şi singura echipă care mai avea şanse matematice de a cuceri trofeul era Franţa. În cazul unei victorii, reprezentativa „Cocoşului galic” ar fi făcut 6 puncte, cu două mai puţine decât Anglia, şi meci direct pe teren propriu. Dar Franţa a pierdut în Scoţia cu scorul de 18-29. A fost prima victorie obţinută de Scoţia în faţa Franţei după 10 ani.
——-

Anglia şi Ţara Galilor au oferit o încleştare extraordinară, sâmbătă, la Londra, în etapa a patra a Turneului celor Şase Naţiuni la rugby.

Englezii au început mai bine, au dominat meciul şi au reuşit să îşi mărească constant avantajul faţă de adversara sa. Astfel, în minutul 75 se înregistra un liniştitor 25-7 pentru naţionala trandafirului.

Galezii n-au cedat însă nici o secundă şi au oferit un final de meci electrizant. Oaspeţii au atacat cu toate liniile, reuşind să reducă scorul până la 25-21, însă n-au putut întoarce rezultatul, cu toate că au spus Anglia unui adevărat asediu.

S-a încheiat 25-21 pentru Anglia, echipă care este ca şi câştigătoare a Turneului celor Şase Naţiuni, fiind singura naţională care, după patru runde, are tot atâtea victorii.

Singura naţională care mai are şanse, pur matematice, însă, de a pune mâna pe trofeu este Franţa. Reprezentativa „Cocoşului galic” va juca, mâine, în Scoţia şi, în cazul unei victorii face 6 puncte, cu două mai puţin decât Anglia. În această situaţie, Franţa va trebui să învingă în ultima etapă, la Paris, Anglia, dar să o facă la o diferenţă foarte mare de puncte, lucru aproape imposibil de realizat.

Close
Închide
  Close