MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 14:50

Turneul ATP 500 de la Rotterdam. Horia Tecău s-a răzbunat pe Lopez. Marius Copil – Damir Dzumhur este mâine / LIVESCORE

Distribuie

Turneul ATP 500 de la Rotterdam. Marius Copil - Damir Dzumhur. Joacă și Horia Tecău, la dublu.

ATP 500 ROTTERDAM

Marți – dublu

Feliciano Lopez / Marc Lopez – Jean-Julien Rojer (4) / HORIA TECĂU (4) 4-6, 4-6
Calificarea în 'sferturi' le-a adus celor doi 15.240 de euro și 90 de puncte ATP. (AICI, tabloul de concurs)

Miercuri – simplu

MARIUS COPIL – Damir Dzumhur (ora 12.00, aproximativ)

Turneul de la Rotterdam este competiția pe care Roger Federer o abordează pentru a reveni pe primul loc în clasamentul ATP. Are nevoie să prindă semifinalele, ca să-l depăsească în top pe actualul lider, spaniolul Rafael Nadal.

Și Horia Tecău a luat startul la acest turneu. Și debutează în concurs chiar astăzi, de la ora 13.30. Face pereche, ca de obicei, cu olandezul Jean-Julien Rojer, care practic joacă acasă.

În primul tur, Tecău și Rojer se vor duela cu doi spanioli. Ar putea fi un meci al revanșei. Tecău și Mergea au pierdut, în 2016, finala de dublu, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

După un meci de o calitate excepţională, încheiat după aproape două ore şi jumătate, românii au pierdut în trei seturi, scor 2-6, 6-3, 4-6, în faţa perechii spaniole Rafael Nadal – Marc Lopez. Cel din urmă îi iese din nou în cale, acum, lui Tecău, de această dată făcând pereche cu un alt iberic, Feliciano Lopez.

La simplu, la Rotterdam, România îl va avea pe Marius Copil (27 ani), care ocupă, de luni, locul 74 ATP. Arădeanul a fost finalist, duminică, la ATP 250 Sofia. A pierdut ultimul act, în Bulgaria, contra bosniacului Mirza Basic. Acum, va da peste un alt bosniac, Damir Dzumhur (25 ani, 29 ATP).  

Românul a explicat, pe Facebook, cum a ajuns în postura de a intra pe tabloul principal la Rotterdam, fără să evolueze în calificări, așa cum i-ar fi impus locul din clasamentul mondial:

'Datorită unui special exempt (SE) primit în momentul calificării în semifinala de la Sofia, săptămâna viitoare îl voi întâlni pe Damir Džumhur, la Rotterdam'.

 

Loading...
Comentarii