Șef al Federației Române de Fotbal în perioada februarie – august 1990, Pascu este de părere că, în acest moment, forul condus în prezent de Gino Iorgulescu se află la limita legalității.

”Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să respecte legea. Din ce știu eu, pentru funcționarea în conformitate cu legea este necesar ca LPF să aibă minimum 21 de societăți comerciale asociate. Cum, în acest moment, șase dintre cele 18 cluburi din Liga 1 se află în insolvență, înseamnă că Liga Profesionistă de Fotbal are o mare problemă, nu știu dacă mai are o bază legală de funcționare”, a precizat, pentru SportNews.ro, Mircea Pascu.

În opinia fostului președinte al FRF soluția ar fi ca Federația Română de Fotbal să preia toate atribuțiile Ligii, adică și organizarea disputării campionatului Liga 1. Însă, există și o mare problemă: drepturile de televizare, care au fost negociate de către LPF.  ”E o situație încurcată, nu știu cum FRF ar putea rezolva problema drepturilor TV, mai ales că sumele provenite din vânzarea meciurilor către televiziuni reprezintă cam 80 % din bugetul unui club din Liga 1”, recunoaște și Mircea Pascu.

Mircea Pascu

 

Urmărește-ne pe Google News