Atent sfătuită pe tărâm financiar, campioana de la Roland Garros investește în tot mai multe proprietăți banii strânși cu racheta de tenis. Halep are bunuri de mare valoare atât și la munte, dar și la mare, în Constanța natală. Acasă, ”Simo” și-a ridicat o vilă impunătoare, pe strada Chiliei din Constanța. Imobilul tronează la doi pași de strada Bibescu Vodă, pe care se află casa bunicilor din partea tatălui (pe linie paternă, mai trăiește doar bunica Simona, cea care au crescut-o și căreia Simona îi poartă numele).
Aproape de salină și de poliție
Casa Simonei este obiectiv turistic în localitate. Nu există constănțean care să nu știe unde stă familia Halep. În zonă se află Facultatea de Științe Economice (Universitatea Ovidius – Constanța), Centrul de Recuperare Salina Marea Neagră, dar este la o aruncătură de băț și de sediul poliției. Strada nu este nicicum una rezidențială. Adună și specimene de la periferia societății. ”Vecine, vecine, n-ai o țigară? Sau măcar niște bani!”, m-a abordat, insistent, un domn cu vorbă împleticită, nesocotind faptul că atunci era prima oară când ne vedem.
Specialiștii consultați de ”Libertatea” susțin că vila Simonei prezintă o arhitectură interesantă, care se deosebește cu specificul zonei. Din față, palatul Simonei Halep seamănă izbitor cu Casa Albă, care adăpostește familia aflată în fruntea Statelor Unite ale Americii. De fapt, este o copie în miniatură, începând cu coloanele din față și terminând cu forma geometrică din ”frunte”, un triunghi specific celei mai cunoscute clădiri din SUA.
În cazul Simonei, construcția a început în 2015, iar în toamna anului 2016, când a fost vizitată de ”Libertatea”, casa Simonei era în plină construcție. Între timp, șantierul s-a terminat, lăsând locul unui edificiu semeț.
Locuinţa este de tipul D+P+1 (Simona mai deţine o suprafaţă de teren în municipiul Constanţa, în zona Spitalului Militar, dobândit după ce sportiva a primit titlul de Cetăţean de onoare al Constanţei. Terenul din această zonă are suprafaţa de 480,79 mp). La fel ca și la ”Casa Albă”, proprietatea Simonei este înconjurată de un covor de iarbă precum cel de la Wimbledon, unde Halep va evlua în perioada 2-15 iulie.
Casa Halep
Casa Albă
Construcție veche de 226 de ani
Potrivit wikipedia, Casa Albă (în engleză ”The White House”) este reședința oficială și principalul loc de muncă al președintelui Statelor Unite ale Americii. Aflată la adresa oficială 1600 Pennsylvania Avenue NW în Washington, D.C., clădirea principală a fost construită în stil georgian, între 1792 și 1800, din gresie vopsită în alb, fiind reședința șefului executivului american pentru toți președinții începând cu John Adams. După ce Thomas Jefferson s-a mutat în Casa Albă, în 1801, împreună cu arhitectul Benjamin Henry Latrobe, au realizat planuri de extindere a clădirii pentru a crea facilități de stocare. Casa Albā are 226 de ani, spre deosebire de reședința familiei Halep, care are doar trei ani.
Concursul organizat pentru realizarea construcției White House a fost câștigat de un arhitect irlandez care trăia în Charleston, South Carolina, James Hoban, care a rămas în istoria arhitecturii ca arhitectul care a proiectat Casa Albă originară. Acțiunea de construire a unei reședințe oficiale a executivului a fost inițiată de primul președinte american, George Washington, care împreună cu proiectantul orașului, Pierre Charles L’Enfant, au ales locul construcției. Clădirea oficial a primit numele de Palatul Prezidențial, sediul Executivului, până când președintele Theodore Roosevelt a numit-o „Casa Albă”.
Fundațiile, puse de sclavi
Construirea a început cu punerea pietrei de temelie pe 13 octombrie 1792. Într-un jurnal păstrat de către comisarul pentru construcții din Districtul Columbia scrie că fundațiile au fost săpate chiar de sclavi. Fundațiile au fost construite de lucrători sclavi. Majoritatea celorlalte lucrări au fost făcute de către imigranți, mulți încă fără cetățenie. Cele mai multe dintre lucrările de construcție și tencuială au fost efectuate de către imigranții irlandezi și italieni. Perioada inițială de construcție a fost de opt ani, cu un cost estimat de 232,371.83 $ USD (2,4 milioane $ USD în 2005). Deși încă neterminată, Casa Albă a fost gata de ocupare în 1 noiembrie 1800. Când a finalizată construcția, pereții de gresie au fost acoperite cu un amestec de var și orez lipici, oferind casei o culoare familiară.
Are casă și la munte
Titlul de Cetăţean de Onoare al Buşteniului i-a adus Simonei şi un teren de 500 de metri patraţi, pe care orice persoană declarată Cetăţean de Onoare al Buşteniului îl primieşte din partea Primăriei. Suprafaţa de teren primită de Simona Halep se află nu departe de Valea Cerbului. Un loc pe care numărul 1 mondial în tenis intenţionează să-şi ridice o casă de vacanţă. ”Va fi o casă construită tipic montană. E locul unde va veni tot timpul să se relaxeze”. Investiţia pe care Simona o va face în această casă se apropie, se pare, de suma de 100.000 de euro. De asemenea, Halep alte investiții în imobiliare și în Turism. Deține hotelul ”Drachenhaus” din Poiana Brașov, un hotel cotat la 4 stele.
”Hanul” avea priză
În Constanța, Simona n-are doar o casă care se învârte după soare. În centrul orașului, Simona și-a deschis o cafenea. Barul nu scoate însă prea mulți bani și a fost preluat de la o persoană executată de bancă, spun cunoscuții. Simbolul ”SH” a împânzit buricul Constanței, dar nu prinde precum o făcea ”hanul” de dinainte. Despre ce este vorba? Înainte să stea pe milioane de euro, familia Halep avea un restaurant, denumit ”Halep”, ”hanlep” pentru cunoscători. Unitatea a fost închisă, spre dezamăgirea celor care lucrează în vecinătate și care mergeau acolo să mănânce.
Clubul de manele, închis
”Cafeneaua nu «merge» prea bine, vin doar cei din familie și alte neamuri, ca să vadă meciurile Simonei. În rest, bate vântul. Supărarea mea este că au închis restaurantul care funcționa în clădirea cu cafeneaua, la etaj. Zona este scumpă, ne aflăm în centrul orașului, iar restaurantul era bine plasat. Eu mergeam des la «hanlep», avea prețuri bune, iar mâncarea era de calitate, cu specific tradițional. La etajul clădirii cu cafeneau era și un club de manele, în fiecare sâmbătă seară erau scandaluri și bătăi. Vecinii au făcut reclamație la Poliție și au reușit să închisă clubul”, ne spune un taximetrist care are sediul firmei la doi pași de restaurant.
Caută chilipiruri
Spațiul în care funcționează cafeneau a fost cumpărat la preț de chilipir, ținând cont că zona este scumpă. ”A aparținut unei familii care n-a mai putut plăti ratele la bancă. Locația a fost executată”, afirmă taximetristul. Dezvăluirile constănțeanului confirmă principiul după care se conduce în afaceri familia Halep. Machedonii nu cumpără decât la prețuri convenabile. Stere Halep, tatăl Simonei, are plasați peste tot oameni care ”vânează” afaceri cu potențial, la prețuri reduse. După ce a cumpărat hotelul din Poiana Brașov, Halep a vrut să pună mâna și pe un stabiliment în Brașov, însă la licitație n-a ieșit cum a dorit familia Halep senior, astfel că tranzacția nu s-a făcut.
Citește și:
EXCLUSIV VIDEO | Cum este patronul Simona Halep. Ce salarii au angajații ei și cum îi tratează