Mergi direct la conținut »
Arheologii și sindicatele anunță un protest la Ministerul Culturii. Daniel Breaz: „Să stea liniștiți”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Arheologii și sindicatele anunță un protest la Ministerul Culturii. Daniel Breaz: „Să stea liniștiți”

Arheologii și sindicatele anunță un protest la Ministerul Culturii. Daniel Breaz: „Să stea liniștiți”

Arheologii și sindicatele din cultură și presă pregătesc un protest în fața Ministerului Culturii, acuzând „gravele atacuri la adresa sectorului cultural” și diminuarea drastică a bugetelor instituțiilor de cultură. Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă – CulturMedia s-au solidarizat cu arheologii, care contestă noua formă a legii OUG 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic. Protestatarii susțin că modificarea OUG a fost făcută fără consultarea Comisiei Naționale de Arheologie.

De Mihai Niculescu,

Arheologii i-au trimis ministrului culturii, Daniel Breaz, o scrisoare deschisă, acuzând noua formă a ordonanței privind protejarea siturilor arheologice. Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă – CulturMedia se solidarizează cu arheologii și acuză diminuarea cu 30% a bugetelor instituțiilor de cultură.

Având în vedere gravitatea celor semnalate în scrisoarea deschisă, Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă – CulturMedia se solidarizează cu demersul Comisiei Naționale de Arheologie și cheamă alături toate sindicatele muzeale. În ziua de 14 iunie 2019, toți vom purta o banderolă neagră în timpul programului de lucru. Totodată, vom iniția demersul pentru obținerea autorizației de protest la sediul Ministerului Culturii și Identității Naționale” susțin sindicaliștii în scrisoare deschisă.

Citiți mai jos conținutul integral al scrisorii:

Am văzut că cei de la Comisia Naţională de Arheologie vor să boicoteze, să aducă reprezentanţi ai sindicatelor pe data de 14 să protesteze în faţa ministerului. Fac un apel ca aceştia să stea liniştiţi, pentru că această OUG 43 se află pe site-ul ministerului. O pot consulta şi de acasă şi pot să ne transmită propunerile pe căile online. La final îi aşteptăm la discuţii”, a declarat Daniel Breaz, potrivit adevărul.ro.

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis
Recomandări

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis

Eu cred că aceşti domni din Comisia Naţională de Arheologie nu s-au uitat pe site-ul ministerului să vadă că această ordonanţă este în dezbatere publică până pe 20 iunie. Nici măcar nu a expirat această perioadă de consultare publică. Menţionez că până în momentul de faţă nu am primit nicio observaţie sau propunere într-un mod oficial la Ministerul Culturii. Văd că modalitatea de lucru a unora este scrisoarea deschisă trimisă direct presei. Îi invit pe aceşti domni din comisie în data de 14, la minister, când au programată o şedinţă a Comisiei de Arheologie şi îi aştept cu propuneri într-un mod oficial, şi la discuţii şi la dezbateri, până vom soluţiona această ordonanţă”, a adăugat ministrul culturii.


Citește și: Nicio anchetă la liceul din Sascut, în cazul elevilor aduși la mitingul PSD din Iași, deși ministrul Educației știe că e în curs


Close
Închide
  Close