Mergi direct la conținut »
Augustin Lazăr, la DNA Italia. Procurorul General a vizitat Direcţia Naţională Antimafia
Ştiri Libertatea > Ştiri > Augustin Lazăr, la DNA Italia. Procurorul General a vizitat Direcţia Naţională Antimafia

Augustin Lazăr, la DNA Italia. Procurorul General a vizitat Direcţia Naţională Antimafia

O delegaţie condusă de procurorul general al României, Augustin Lazăr, a participat, zilele trecute, la Roma, în Italia, la un workshop organizat de UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură) cu tema "combaterea traficului ilicit de bunuri culturale", fiind efectuată şi o vizită la Direcţia Naţională Antimafia şi Antiterorism.

Evenimentul s-a adresat autorităților din România și Moldova și reprezintă o oportunitate pentru participanți de a-și dezvolta cunoștințele din domenii asociate prevenirii și combaterii traficului ilicit de bunuri culturale, precum restituirea bunurilor culturale, măsuri de prevenire și reducerea riscurilor etc.

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a susținut o prezentare pe tema protecției patrimoniului cultural din perspectiva  expertizei autorităților naționale în acest domeniu.

De asemenea, Augustin Lazăr a detaliat aspecte privind legislația specifică și a expus un studiu de caz, facilitând astfel  schimbul de bune practici între autoritățile italiene, române și moldovene.

În cursul zilei de marți, 13 noiembrie, acesta a avut o întrevedere cu domnul Riccardo Fuzio, procurorul general al Curții de Casație Italiene. Discuțiile au vizat cooperarea judiciară româno-italiană, aspecte referitoare la parchetul european, colaborarea dintre cele două parchete generale, inclusiv în contextul unor evenimente care vor avea loc în perioada când România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene.

În data de 14 noiembrie 2018, delegația română a efectuat o vizită la Direcția Națională Antimafia și Antiterorism, unde s-a întâlnit cu domnul Federico Cafiero de Raho, procurorul național antimafia.

Răzbunarea unui temut interlop al clanului Chira după ce un rival l-a schilodit pe viață. Scene de filme western
Recomandări

Răzbunarea unui temut interlop al clanului Chira după ce un rival l-a schilodit pe viață. Scene de filme western

Temele abordate în cursul întâlnirii au vizat  cooperarea româno-italiană în domeniul combaterii criminalității organizate, măsurile asiguratorii și importanța recuperării bunurilor în cadrul procedurilor penale.

În cadrul întrevederilor cu procurorul general al Curții de Casație Italiene și cu procurorul national antimafia s-a  agreat consolidarea cooperării şi organizarea pe viitor a unor întrevederi de lucru între magistrații italieni și români, potrivit unui comunicat al Parchetului General.

Recent, ministrul Justiției, Tudorel Toader a cerut revocarea lui Augustin Lazăr.

Iată și reacția lui Augustin Lazăr la cererea de revocare: „Concluziile ministrului Justiției sunt de natură de a destabiliza Ministerul Public”. Apoi, Augustin Lazar a cerut în instanță suspendarea procedurii de revocare a sa.

Ulterior, peste 1.000 de magistrați au anunțat că îl susțin pe Augustin Lazăr și îi cer lui Tudorel Toader să nu-l revoce din funcție.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

FOTO – mpublic.ro


Citește și… Legăturile «bolnăvicioase» de la metrou. Metrorex plătește cu sute de mii de euro sindicatul care ameninință cu greva generală!


 

Close
Închide
  Close