MENIU CAUTĂ

Autorul masacrului din Las Vegas și-a făcut autoportretul. Stephen Paddock a spus că pariază un milion de dolari într-o singură noapte

Distribuie

Era o "pasăre de noapte" care paria toată noaptea și dormea toată ziua. Lua Valium împotriva anxietății și a pariat chiar un milion de dolari într-o singură noapte. Acestea sunt detalii din viața lui Stephen Paddock, bărbatul care a ucis 58 de oameni în Las Vegas. Dezvăluirile sunt făcute chiar de el, într-o depoziție pe care a scris-o în urmă cu mai mulți ani, când a dat în judecată un hotel.

În 2011, Stephen Paddock a intentat un proces civil împotriva hotelului Cosmpolitan din Las Vegas, unde a alunecat și a căzut, rănindu-se la picior. Doi ani mai târziu, autorul masacrului din Las Vegas își realiza un autoportret într-o depoziție de 97 de pagini. Detalii despre viața lui ies acum la iveală, la mai bine de o săptămână după ce acesta a ucis 58 de oameni și a rănit peste 480, în cel mai sângeros atac din Statele Unite.

Documentul oferă totuși puține indicii despre ce ar fi putut să declanșeze atacul de săptămâna trecută. Noi detalii din anchetă arată că acesta a făcut chiar calcule pentru a ucide un număr cât mai mare de oameni.

În depoziția din 2013, Stephen Paddock se descria drept „o pasăre nocturnă”, care pariază toate noaptea și doarme toată ziua. Se plimba în pantaloni de trening și papuci prin cazinourile din Las Vegas și își aducea singur băutura la masa de joc, pentru că voia să le dea bacșiș chelnerilor. Acestea sunt doar câteva detalii din viața lui Paddock, care afirma că nu are probleme de sănătate mentală, dependențe și nici cazier.

El mai spune că un medic i-a prescris Valium „pentru anxietate”, însă nu este clar cât de frecvent lua acest medicament. Nu este cunoscut când a luat el ultima oară medicamentul, însă CNN notează că furia, agresivitatea şi irascibilitatea sunt posibile efecte secundare ale consumului de diazepam – cunoscut în Statele Unite ca Valium.

La capitolul arme, Stephen Paddock afirmă că deține un permis de port de amră, însă aceasta este singura afirmație pe care o face despre armele de foc. Nu este clar cum a ajuns astfel acesta să dețină un adevărat arsenal.

A pariat un milion de dolari într-o noapte

Stephen Paddock spune că este mereu în mișcare,între statele California, Nevada, Texas şi Florida, dar și că locuința sa este un cazinou. Cât despre pasiunea sa pentru jocurile de noroc, el spune că este „cel mai mare jucător de poker video din lume”. „Cum știu asta? Pentru că știu unii dintre jucătorii de poker video care joacă la nivel mare. Nimeni nu a jucat atât de mult şi atât timp cât am jucat eu”.

În perioada de vârf în care juca jocuri de noroc, adică în 2006, el își dedica aproximativ „14 ore pe zi, 365 de zile pe an”, acestei activități, după cum afirma chiar el. „Jucam toată noaptea. Dorm ziua”.

El mai spune că foarte rar spre deloc alcool atunci când juca, deoarece „la mizele la care joc eu, vrei să fii cât poţi de treaz. De fiecare dată când apăs pe buton, costă între 100 şi 1.350 de dolari”, spune el.

Un avocat îl întreabă cât ajunge să parieze cel mai mult într-o noapte. „Un milion de dolari”, spune Stephen Paddock. „Sunt mulţi bani”, îi spune avocatul. „Nu, nu sunt”, răspunde el.

În depoziție sunt prezentate și informații biografice. Astfel, el a „fost crescut în principal în California”, a studiat la liceu la secţia Sun Valley de la Los Angeles, iar la colegiu la actualul Cal State Northridge. Paddock a lucrat la un moment dat ca agent IRS (Fisc), iar apoi a început să investească în domeniul imobiliar. El nu oferă informaţii despre sursa iniţială a averii sale.

CNN noteză că acesta pare pe alocuri arogant şi sarcastic în cursul depoziţiei. La un moment dat a fost întrebat dacă a fost treaz în noaptea accidentului. „Eram eu însumi, cel fericit pe cale să devină norocos. Perfect treaz”.


Citește și:

Citește mai multe despre Stephen Paddock și Las Vegas pe Libertatea.

Comentarii