Mergi direct la conținut »
Cristian Pomohaci este urmărit penal pentru 11 fapte de evaziune fiscală. Prejudiciul e de peste 130.000 de lei
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cristian Pomohaci este urmărit penal pentru 11 fapte de evaziune fiscală. Prejudiciul e de peste 130.000 de lei

Cristian Pomohaci este urmărit penal pentru 11 fapte de evaziune fiscală. Prejudiciul e de peste 130.000 de lei

Cristian Pomohaci este urmărit penal pentru 11 fapte de evaziune fiscală. Procurori Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) l-au pus, miercuri, sub acuzare pe părintele Cristian Pomohaci pentru 11 fapte de evaziune fiscală în formă continuată.

De Cătălin Lupășteanu,

Potrivit anchetatorilor în perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, părintele s-a sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal.

Mai precis, spun procurorii, el a declarat la organul fiscal teritorial venituri obținute din cedarea folosinței bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obținute în realitate.

A uitat de banii pentru stat

În mod concret, arată PICCJ, suma nedeclarată de Cristian-Dorin Pomohaci este de 684.487 de lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă cedării folosinței a 11 bunuri imobile deținute.

Aceasta a avut drept consecință prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 136.572 de lei, din care 114.687 de lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 de lei contribuția la asigurările sociale.

Totodată, procurorii au dispus în cauză instituirea măsurii asiguratorii a popririi sumelor de bani aflate într-un cont bancar al suspectului, în vederea reparării pagubei produse prin infracțiune, cât și pentru acoperirea cheltuielilor judiciare.

Cristian Pomohaci este un  cântăreț de muzică populară care a fost și preot și care a fost implicat într-un imens scandal după ce s-a aflat că a agresat un minor. În urma acestui scandal, el a fost exclus din preoție – la  data de 28 iulie 2017 – când Tribunalul bisericesc de la Alba Iulia l-a caterisit.

VIDEO EXCLUSIV/„Călăul de boschetari” Sergiu Băhăian, părăsit de familie în puşcărie! „Devenim aşa, nişte tablouri uitate prin pod…”

Close
Închide
  Close