De Valentina Postelnicu,

„Am încercat o discuție cu domnul Iohannis, sunt un om care se ține de cuvânt. Am încercat luni, dar domnul președinte era la Bruxelles, am încercat ieri (marți – n.r.) dar domnul președinte și-a lansat cartea. Eu sper și îi solicit domnului președinte să dea motivarea pentru că este sarcina dumnealui, este obligația dumnealui ca președinte al României. Eu cred că este un lucru bun că a lansat o carte, este foarte bine, dar eu cred că ceea ce ține de această țară, din punct de vedere instituțional, fie că vorbim de Președinție, de Parlament sau de Guvern trebuie să fie o prioritate pentru noi și faptul că încerci să blochezi Guvernul nu este un lucru care să aducă plus-valoare”, a spus premierul Dăncilă.

Şefa Executivului a fost întrebată dacă l-a sunat pe președinte și nu i-a răspuns. Dăncilă a precizat că a sunat la Administrația Prezidențială. „Mi s-a spus că domnul președinte este la Bruxelles – luni și domnul președinte își lansează cartea la Ploiești, pe scările vopsite, marți”, a mai spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă anunţa, marţi, că îl va suna pe preşedintele Klaus Iohannis, după şedinţa de Guvern.

Şefa Executivului i-a cerut în mai multe rânduri să motiveze, în scris, refuzul numirii în funcţie a celor trei miniştri propuşi în urma remanierii Guvernului: Eugen Nicolicea, la Justiţie, Oana Florea, la Fonduri Europene şi Tit Liviu Brăiloiu, la relaţia cu românii de pretutindeni.

”Președintele trebuie să ne dea motivarea respingerii miniștrilor”, a afirmat vineri premierul Viorica Dăncilă, întrebată dacă va trimite noi numiri de miniștri la Cotroceni, după ce şeful statului a refuzat propunerile Eugen Nicolicea, la Justiţie, Oana Florea, la Fonduri Europene şi Tit Liviu Brăiloiu, la românii de pretutindeni. Premierul spune că nu va veni cu noi propuneri de miniştri, până nu va avea explicaţia, din partea preşedintelui Klaus Iohannis, pentru refuzul numirii celor trei.


Citeşte şi:

Filiala PSD Sascut a dus elevi la mitingul de la Iași, iar acum îi învață să mintă că au fost în excursie!

Cea mai mare tragedie rutieră cu sportivi români: "Bănuţă era pe sub maşină, i se vedea doar bazinul. Năstase era cu un cauciuc..." Detalii șocante
GSP.RO

Cea mai mare tragedie rutieră cu sportivi români: "Bănuţă era pe sub maşină, i se vedea doar bazinul. Năstase era cu un cauciuc..." Detalii șocante