MENIU CAUTĂ
25 Mai. 2018 18:23

Donald Trump spune că summitul cu Kim Jong-un ar putea avea totuşi loc pe 12 iunie

Distribuie

Donald Trump spune că summitul cu Kim Jong-un ar putea avea totuşi loc pe 12 iunie. Anunțul președintelui american vine la o zi după acesta declarase că summit-ul cu liderul de la Pehanina, care urma să se desfășoare la Singapore, nu va mai avea loc. 

„Vorbim cu ei (nord-coreenii – n.r) în acest moment”, a declarat Trump „Ei chiar îl vor. Şi noi la fel. Vom vedea ce se va întâmpla”, a adăugat liderul american

Liderul de la Casa Albă a mai anunțat că summitul „ar putea avea loc chiar pe 12 iunie”.

Joi, Donald Trump a anunțat că summitul cu Kim Jong-un nu va mai avea loc. Casa Albă a făcut publică scrisoarea pe care liderul de la Casa Albă i-a transmis-o lui Kim Jong-un prin care anulează întâlnirea programată pentru 12 iunie la Singapore.

”Eram foarte nerăbdător să vă întâlnesc. Din nefericire, din cauza mâniei imense şi a ostilităţii afişate în ultima dumneavoastră declaraţie, consider inoportun, în acest stadiu, să avem această întâlnire”, a explicat Trump în scrisoarea transmisă lui Kim Jong-un şi publicată de Casa Albă.

De cealaltă parte, liderul suprem de la Phenian a transmis că este în continuare dispus să vorbească ”în orice moment și sub orice formă” cu Trump. De asemeena, ministrul de externe Kim Kye-gwan a declarat că decizia președintelui american a fost ”extrem de regretabilă”.

CITEȘTE ȘI: 

Editorial de Claudiu Săftoiu. Anularea summit-ului Donald Trump – Kim Jong-Un: ieșirea Statelor Unite din capcana nord-coreeană

Citește mai multe despre Donald Trump, kim jong un, Coreea de Nord, Singapore și summit pe Libertatea.

Comentarii