Mergi direct la conținut »
UPDATE/ Kovesi a primit interdicție de a vorbi cu presa după ce a fost chemată la Secţia pentru Investigarea Magistraţilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE/ Kovesi a primit interdicție de a vorbi cu presa după ce a fost chemată la Secţia pentru Investigarea Magistraţilor

UPDATE/ Kovesi a primit interdicție de a vorbi cu presa după ce a fost chemată la Secţia pentru Investigarea Magistraţilor

Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA, a fost audiată la Secţia pentru Investigarea Magistraţilor, joi 28 martie,  acolo unde aceasta este cercetată în două dosare. La ieșirea din sediul SIIJ, Kovesi a spus că i s-a interzis să vorbească cu presa despre acest dosar.

UPDATE 19.30: Laura Codruța Kovesi a fost audiată șase ore de procurorii de la Secţia pentru Investigarea Magistraţilor.

”În acest moment am interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astăzi citată. (…) Nu am voie să vă spun absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat aici, astăzi, şi nici cu privire la acest dosar. (…) Cred că e o măsură de a-mi închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, este o măsură de a ne hărţui în continuare pe toţi cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba. După cum se ştie, sunt într-o procedură internaţională, în care am ieşit prima. Probabil că disperarea unora că voi putea ocupa acea funcţie (şef al Parchetului European – n.r.) a ajuns la anumite cote şi din acest motiv eu nu mai am voie să vorbesc cu presa”, le-a spus Kovesi jurnaliştilor.

”Cred că este o măsură de a-mi închide gura, de a nu spune ce se întâmplă. Respect această iterdicție”, a continuat fosta șefă a DNA de câte ori au încercat jurnaliștii să afle ceva despre dosarul pentru care a fost audiată.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

UPDATE 13.10. Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA, s-a prezentat joi la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) pentru a fi audiată în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, Kovesi va fi audiată din nou la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Pe 7 martie, fosta şefă a DNA a fost audiată timp de câteva ore şi i s-a adus la cunoştinţă că a fost începută urmărirea penală într-un nou dosar.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție au formulat învinuirile oficiale la adresa fostului procuror-șef al DNA, pe care i le-au adus la cunoștință în timpul audierii de joi, 7 martie. Astfel, Laura Codruța Kovesi este urmărită penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat în modalitatea coordonării (…) şi complicitate la represiune nedreaptă sub forma participaţiei improprii.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Laura Codruţa Kovesi s-a prezentat miercuri, 27 martie,  la CSM, unde există pe rol două rapoarte întocmite pe numele ei de către Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea unor abateri disciplinare. Fosta şefă a DNA a declarat la ieşirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, că are acţiuni disciplinare împotriva ei cum nu are niciun alt procuror.

Citește și

„Putem vedea Europa fără tutun”. Comisarul european Vytenis Andriukaitis vorbește despre amenințările la adresa sănătății oamenilor și atacă tacticile industriei tutunului, care „face o treabă murdară”

Close
Închide
  Close