MENIU CAUTĂ
13 Iul. 2018 18:59

FOTO | Zeci de mii de oameni protestează la Londra împotriva vizitei lui Trump în Marea Britanie

Distribuie

Zeci de mii de oameni protestează în centrul Londrei, ei fiind nemulțumiți de vizita președintelui SUA, Donald Trump, în Marea Britanie. Londonezii au ridicat un balon portocaliu uriaș în formă de bebeluș, pe care este imprimat chipul lui Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a sosit aseară în arhipelag, după ce a participat la summitul NATO.

Activiștii britanici au dat comandă de un balon uriaş care îl prezintă pe Trump în formă unui bebeluş portocaliu, cu mâini mici, în care ţine un telefon mobil. Donald Trump a fost acuzat că, în unele cazuri, se poartă ca un copil.

Britanicii sunt foarte nemulțumiți de retorica președintelui american și de mesajele anti-imigranți pe care șeful de la Casa Albă le-a transmis în ultimii ani. Totodată, protestatarii britanici consideră că regina este pusă într-o situație ridicolă, având în vedere că se întâlnește cu președintele american.

Trump, însă, nu se află la vineri la Londra. Chiar și așa, au fost luate măsuri sevede de securitate, 10.000 de polițiști fiind mobilizați pentru a păstra oridinea publică.

Premierul britanic Theresa May și șeful statului american au viztat vineri Academia Militară Sandhurst și au asistat la o demonstrație comună a soldaților britanici și americani.

Tot vineri, May îl va însoți pe Trump la Castelul Windsor, unde acesta se va întâlni cu regina.

Reamintim că Donald Trump a declarat, imediat după încheierea summitului NATO de la Bruxelles, că proiectul premierului britanic, Theresa May, de a păstra o relaţie economică strânsă cu UE după Brexit ”va ucide probabil” posibilitatea de a încheia un acord de liber schimb cu SUA.

Totuşi, la doar câteva ore, Trump a spus la Londra că este de acord cu orice abordare ar avea premierul Marii Britanii, Theresa May, în negocierile privind ieșirea Marii Britnaii din UE.


CITEȘTE ȘI: Firea, Pandele și Nețoiu, vacanță comună în Turcia, începută cu oprirea îmbarcării pasagerilor și cu transport VIP pe pistă către avionul de Antalya!


 

Citește mai multe despre Londra și proteste pe Libertatea.

Comentarii