Mergi direct la conținut »
Pârtii de ski din România - Cele mai bune pârtii de ski pentru copii și adulți
Lifestyle Libertatea > Lifestyle > Pârtii de ski din România - Cele mai bune pârtii de ski pentru copii și adulți

Pârtii de ski din România – Cele mai bune pârtii de ski pentru copii și adulți

Avem o țară frumoasă cu un relief bogat, iar asta se transformă într-un avantaj major pentru turismul montan din România. Din suprafața țării noastre, munții Carpați ocupă o treime, motiv pentru care, numărul turiștilor care vin în stațiunile noastre montante, special pentru sporturile de iarnă, crește de la un an la altul. Pentru că nu mai este mult timp până când va începe sezonul de iarnă, dar și pentru că vrem să îți rezervi din timp cele mai bune condiții, mai jos ți-am făcut topul celor mai bune pârtii de ski din România, atât pentru copii cât și pentru adulți! Descoperă unde poți merge pentru a practica sporturile de iarnă.

De Camelia Diaconu,

Top 12 cele mai bune pârtii de ski din România

Stațiunile montane românești sunt tot mai des vizitate de turiști din toate colțurile lumii datorită condițiilor favorabile puse la dispoziție. De câțiva ani, turismul se dezvoltă tot mai mult în România, iar pârtiile de ski s-au transformat în cele mai bune locuri de practicat sporturile de iarnă preferate. Avem pârtii de ski special amenajate pentru copii, pentru începători, dar și pârtii de ski pentru avansații sportului și numeroase posibilități de distracție. Să nu ignorăm și preparatele culinare pe care le găsești la baza pârtiilor de ski, dar și localurile unde poți sta la petreceri în orice moment al zilei. Așadar, pentru că urmează sezonul rece, îți prezentăm care sunt cele mai bune pârtii de ski de la noi din țară. Unde poți merge să practici sporturi de iarnă cu copii, dar și dacă ești un adult cu experiență!

Cele mai bune pârtii de ski din stațiunile montane românești

Pârtii de ski din România – stațiunea Predeal

Una dintre cele mai cunoscute stațiuni montane este stațiunea de pe Valea Prahovei, din Predeal. Aici ai varietate în ceea ce privește pârtiile pentru ski și vei găsi trasee montane fabuloase și ușor de parcurs care te vor putea duce spre: Cabana Trei Brazi, Cascada Tamina, Susai, Timișu de Sus. De asemenea, să nu uităm că în Predeal vei găsi 8 km de pârtii de ski și 4 km pe cablu. La baza pârtiei vei vedea pârtie special amenajată pentru începători, dar și pentru copii. Este locul ideal unde cei mici pot învăța să schieze cu ajutorul unui monitor specializat.
În Predeal vei avea norocul să găsești și o mulțime de opțiuni de cazare cu o panoramă impresionantă spre Munții Bucegi. Din stațiunea Predeal, poți ajunge foarte ușor către Poiana Brașov, Bușteni, Sinaia sau chiar în orașul Brașov.

Pârtii de ski din România - stațiunea Predeal
Pârtii de ski din România – stațiunea Predeal
De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis
Recomandări

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

Pârtii de ski din stațiunea Poiana Brașov

Este una dintre cele mai populare pârtii de ski printre turiștii și schiorii amatori din România și de peste hotare. Stațiunea Poiana Brașov pune la dispoziție în total 22,4 km de pârtii de ski, cu grade diferite de dificultate, dar și 10 instalații pe cablu. Aici vei găsi loc pentru copii, părinți, bunici. Sunt numeroase școli de schi în apropierea pârtiei, locul de unde orice începător poate învăța arta sporturilor de iarnă.
Amintim și aici de gama variată de opțiuni de cazare, dar și de numeroasele restaurante cu preparate tradiționale românești.

Pârtii de ski din România - stațiunea Poiana Brașov
Pârtii de ski din România – stațiunea Poiana Brașov

Pârtii pentru ski din Bușteni

Cu siguranță ai auzit cel puțin o dată vorbindu-se despre pârtia de ski Kalinderu, indiferent dacă știi să schiezi sau nu. Este una dintre cele mai cunoscute pârtii din România, însă nu este recomandată începătorilor, ci schiorilor cu experiență. Pârtia de ski Kalinderu din Bușteni are o lungime de aproximativ 2,5 km și dispune de 3 instalații pe cablu, însă pasionații sportului se pot simți ca la un campionat mondial, la proba de coborâre în viteză.
În Bușteni ai o mulțime de obiective turistice de vizitat, printre care și Palatul Cantacuzino. De asemenea, din Bușteni este și punctul de pornire al traseelor montane care te vor duce către Babele și Sfinx.

Iohannis a anunțat ce se va întâmpla dacă Viorica Dăncilă apare la dezbaterea organizată marţi
Recomandări

Iohannis a anunțat ce se va întâmpla dacă Viorica Dăncilă apare la dezbaterea organizată marţi

Pârtii de ski din Păltiniș

Aici vei descoperi cea mai veche stațiune de ski din România, înființată în anul 1894. Nu este o pârtie de mari dimensiuni, ci doar de 1,6 km și o singură instalație de cablu, însă peisajul montan este de-a dreptul spectaculos. Dificultatea pârtiei este redusă, așa că este ideală pentru începători, copii și adulți. Aici vei putea schia relaxat în timp ce vei admira peisajul de basm din împrejurimi.

Tolo: Caracal și Timișoara: 112 și STS, avem o problemă!
Recomandări

Tolo: Caracal și Timișoara: 112 și STS, avem o problemă!

Pârtii pentru ski din stațiunea Arena Platos

Stațiunea de ski din Munții Cindrel, Arena Platos se află la o altitudine de 1.400 de m și, chiar dacă nu este atât de des promovată, pârtia dispune de 5 instalații pe cablu. Se află la aproximativ 2 km distanță de pârtia Păltiniș, iar peisajul cu platouri montane, văi și dealuri este absolut superb.

Pârtii de ski din stațiunea Băișoara

La aproximativ 50 de km de Cluj Napoca vei găsi stațiunea montană Băișoara, locul perfect pentru a practica sporturile de iarnă. Aici vei găsi un sistem modern de producere a zăpezii artificiale care menține stratul de zăpadă în parametrii normali, dar și două pârtii cu o lungime de aproximativ 1.500 m. În stațiunea Băișoara ai posibilitatea de a practica atât schiatul, cât și ciclismul montan.

Pârtii de ski din Transilvania,  România
Pârtii de ski din Transilvania, România

Pârtii din stațiunea de ski Transilvania

În Harghita Mădăraș vei găsi cea mai spectaculoasă stațiune de ski din Transilvania. Aproape de vârful Mădăraș, pasionații sportului găsesc șase pârtii localizate, o locație bună pentru a învăța să schiezi, dar și pentru a te bucura de frumusețea acestui sport. Stațiunea este foarte vizitată de turiști, așa că nu te mira să vezi întotdeauna cozi pe pârtie, dar și la teleschi.

Pârtia de ski din Mogoșa – stațiunea Șuior

Situată în Maramureș, pârtia Mogoșa din stațiunea Șuior este ideală pentru o vacanță cu întreaga familie. Aici vei găsi pârtii perfecte pentru ski, pentru copii și adulți, dar vei avea și posibilitatea să descoperi o serie de tradiții și obiceiuri ale zonei. Domeniul schiabil nu este foarte mare, însă vei găsi 12 pârtii de ski, iar cea mai cunoscută dintre ele este pârtia Mogoșa.

Pârtii de ski din România
Pârtii de ski din România

Pârtii de ski din Transalpina

Pârtiile din Transalpina Ski Resort sunt deschise de puțin timp, dar sunt extrem de căutate de turiști deoarece domeniul schiabil este ideal și pentru snowboarding. Zona este spectaculoasă, priveliștea te lasă fără suflare, iar prețurile sunt accesibile pentru oricine.

Pârtii de ski – stațiunea Straja

Stațiune montană din județul Hunedoara aflată la o altitudine de 1.400 de metri, Straja dispune de 12 pârtii de ski cu o lungime totală de 26 km. Aici vei găsi cea mai mare pârtie de ski cu o lungime de 8.000 metri, pârtie care a devenit atracția principală a zonei. De asemenea, toate pârtiile din stațiunea Straja sunt dotate modern, au instalații de transport cu telescaunul și nocturnă.

Pârtii de ski din stațiunea Rânca

Stațiunea de ski Rânca este situată în Munții Parâng și este stațiunea cu cel mai lung sezon de ski. Aici stratul de zăpadă se depune începând cu luna septembrie și se menține chiar până în luna mai. La Rânca vei găsi șase pârtii de ski și o pârtie special amenajată pentru săniuș, pentru copii. Pe lângă schi, poți practica aici și pescuit sportiv, water walking ball, dar și ture de atv-ul.

Pârtii de ski din România – Cârlibaba, județul Suceava

Două pârtii de ski pentru sporturile de iarnă te așteaptă și în stațiunea de ski din Cârlibaba, județul Suceava. Măgura 1 este pârtia care se întinde pe o suprafață de 1.000 de metri și are un grad de dificultate mediu, iar pârtia Măgura 2 măsoară aproximativ 550 de metri, cu același grad de dificultate mediu. Ambele pârtii de ski au tunuri de producere a zăpezii artificiale și sunt ideale în sezonul de ski.

Pârtii de ski din Cârlibaba
Pârtii de ski din Cârlibaba

Așadar, acestea sunt cele mai bune pârtii de ski din România, care îți pun la dispoziție toate facilitățile necesare pentru a practica în siguranță sporturile de iarnă. Pregătește-ți sejurul de iarnă din timp și asigură-te că schiezi pe cele mai bune pârtii!

Sursă foto: 123rf.com

Close
Închide
  Close