MENIU CAUTĂ
18 Apr. 2018 09:01

Arabia Saudită vrea să trimită trupe în Siria

Distribuie

Arabia Saudită este vrea să trimită trupe în Siria care să se alăture coaliției coordonate de SUA, potrivit unui anunț făcut de ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir.

'Suntem în discuţii cu Statele Unite şi am astfel de discuţii încă de la începutul crizei siriene în 2011 în legătură cu trimiterea de trupe în Siria', a declarat ministrul de Externe al Arabiei Saudite în cadrul unei conferințe de presă susținută de Antonio Gurerres.

Al-Jubeir a declarat că ideea trimiterii trupelor saudite în Siria nu este nouă, având în vedere că autoritățile de la Riad au mai propus și în trecut această variantă, scrie Mediafax.

'Aceasta nu este o idee nouă. Am mai făcut propuneri în acest sens şi Administraţiei Obama', a mai spus oficialul saudit.

Declarațiile lui Al-Jubeir vin în contextul în care, potrivit administrației prezidențiale americane, președintele Donald Trump dorește în continuare retragerea forțelor Statelor Unite din Siria.

Reamintim că SUA, Franța și Marea Britanie au lansat, sâmbătă, atacuri către mai multe ținte guvernamentale din Siria, după atacul chimic din orașul Douma.

Mai multe înregistrări de pe rețelele sociale arată bombardamentele din capitala Damasc și orașul Homs, atacurile stânind reacții dure din partea Rusiei. De asemenea, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta problema intervenției aliaților.


VIDEO EXCLUSIV/Bianca Drăgușanu nu vrea nici nuntă, nici botez 'cu repetiție'. „Eu nu am timp nici să fac copii'

FOTO: EPA

Citește mai multe despre Arabia Saudită, conflict, militari și Siria pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii