MENIU CAUTĂ

UPDATE / Patriarhia Română infirmă că Arsenie Boca va fi canonizat pe 28 noiembrie 2018

Distribuie

Jurnalistul Florian Bichir, care este și istoric, doctor în Științe politice, absolvent al Colegiului Național de Apărare, membru al Comisiei Române de Istorie Militară, dar și doctor în Teologie, a declarat la B1 TV că Arsenie Boca va fi canonizat pe 28 noiembrie 2018 și se va numi Sfântul Arsenie de la Prislop.

UPDATE – Ora 21.40: „Este un fals. Eu nu știu nimic. S-a aflat doar că Mitropolitul Ardealului, Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza, a cerut intensificarea lucrărilor comisiei de canonizare. Sigur, nu e total exclus, dar e improbabil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, pentru Libertatea.

Și purtătorul de cuvânt al Episcopiei Deva, Gabriel Miricescu, a precizat – tot pentru Libertatea – că „este o informație eronată”!


Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române (BOR) au anunțat recent că Părintele Arsenie Boca va fi canonizat în regim de urgență, după intervenția Mitropolitul Ardealului, Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza.

Înalta față bisericească solicită accelerarea procesului de transformare a părintelui Boca în sfânt, în contextul scandalului mărcii înregistrate cu imaginea acestuia, deținută de o firmă din Anglia.

Luna trecută, mai multe icoane și obiecte de cult cu imaginea părintelui Arsenie Boca au fost ridicate de poliţişti, din zona Mănăstirii Prislop, în timp ce zeci de obiecte religioase cu Arsenie Boca au fost confiscate dintr-un magazin din Arad.

O comisie specială va cerceta viaţa preotului supranumit Sfântul Ardealului. Prin canonizarea lui Arsenie Boca, un român de care suntem mândri, BOR încearcă să stingă acest conflict.

Totuși, Gigi Becali vrea să cumpere marca ”Arsenie Boca”. Este în negocieri cu deținătorul legal din Marea Britanie.

Vezi o fotografie inedită cu Arsenie Boca, din Arhiva CNSAS, cu ochelari de soare și rucsac în spate!


Citește și: Momente emoționante cu Simona Halep din culise. Campioana de la Roland Garros s-a bucurat ca un copil în brațele părinților / VIDEO


 

Citește mai multe despre Arsenie Boca, florian bichir, canonizare și sfant pe Libertatea.

Comentarii