MENIU CAUTĂ
11 Sep. 2018 15:22

Claudiu Manda a distribuit un mesaj obscen împotriva mișcării #rezist

Distribuie

Senatorul PSD a publicat pe pagina personală de Facebook mesajul unui fost membru #rezist care susține că protestele din 10 august au fost finanțate de două organizații.

Social-democratul Claudiu Manda a distribuit un clip video publicat de un bărbat pe grupul de Facebook – PSD partidul dedicat românilor și însoțit de un mesaj obscen împotriva mișcării #Rezist. În înregistarea video apare un bărbat care se recomandă ca fiind un fost membru al grupării #rezist. Acesta susține că protestele democratice ar fi fost deturnate pentru a înlătura Guvernul și majoritatea parlamentară, conform luju.ro.

De altfel, pe rețeaua de socializare apar mesaje cu hashtag-ul împotriva mișcării #rezist încă din luna iulie 2017.

În luna iulie, Claudiu Manda, șeful Comisiei de Control a activității SRI, a fost acuzat de asumarea unei false identități. Un bărbat i-a făcut plângere la DNA, acuzându-l că s-a dat drept comandantul Secției 1 de Poliție din Capitală, în cadrul unei audieri. Manda a negat acest lucru și a susținut că la data când ar fi avut loc fapta nici măcar nu se afla în România.

De asemenea, Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a publicat pe rețeaua de socializare un clip care sugerează că #rezist și Forumul Democratic al Germanilor din România sunt organizații naziste. În montaj este pusă chiar și poză în care președintele Klaus Iohannis are o muscată precum Hitler.

Deși mai mulți lideri PSD au cerut înființarea unei comisii speciale în Parlament care se verifice respectarea legilor la protestele din 10 august, ALDE nu a susținut acest demers. Vicepreședintele ALDE, Andrei Gerea, a declarat că o comisie de anchetă pentru proteste „nu-și are rostul”.

În paralel, deputata PNL Adriana Săftoiu a cerut audierea lui Cătălin Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenții ‘Vlad Țepeș, în comisia pentru drepturile omului.

De altfel, președintele USR, Dan Barna, a cerut și demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, după ce aceasta a prezentat raportul ministerului pe protestele din 10 august.


Citește și VIDEO / Prima zi de școală. La 10 kilometri de centrul Capitalei, o fată studioasă învață la lanternă!


 

Citește mai multe despre claudiu manda, #rezist, PSD și senator pe Libertatea.

Comentarii