Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Rănile de pe trupul fetiței ucise la Baia Mare le dau investigatorilor indicii importante. Criminalul are sub 50 de kilograme și n-are forță
Ştiri Libertatea > Ştiri > EXCLUSIV/ Rănile de pe trupul fetiței ucise la Baia Mare le dau investigatorilor indicii importante. Criminalul are sub 50 de kilograme și n-are forță

EXCLUSIV/ Rănile de pe trupul fetiței ucise la Baia Mare le dau investigatorilor indicii importante. Criminalul are sub 50 de kilograme și n-are forță

Investigatorii au conturat profilul asasinului fetiței de la Baia Mare. Leziunile de pe trupul Esterei, micuța de numai cinci anișori violată și ucisă acum mai bine de o lună și jumătate, într-un cartier mărginaș, populat de o comunitate de romi, îi fac pe anchetatorii maramureșeni să creadă că au de-a face cu un criminal tânăr, ce nu are mai mult de 50 de kilograme, fără prea multă forță și cu un organ sexual nedezvoltat.În timp ce individul care a curmat viața copilei este încă liber, investigatorii continuă procedura de comparare a sutelor de probe ADN recoltate de la cei audiați, dar și audierile folosind tehnici speciale de interpretarea a limbajului mimico-gestual.

De Cristian Burcioiu,

Examinarea medico-legală a rănilor suferite de copila violată și mai apoi ucisă cu brutalitate i-a ajutat pe investigatorii maramureșeni să facă un fel de ”portret robot” al ucigașului care este încă în libertate, să contureze profilul atacatorului. Leziunile vaginale, care nu au fost profunde, semnele care au rămas pe trupul micuței în urma compresiei acestuia între sol și corpul criminalului, dar și anumite leziuni provocate de mâinile agresorului care a țintuit-o în timpul actului sexual îi fac pe anchetatori să creadă că principalul suspect este un tânăr cu caracteristici fizice nedezvoltate.

Ucigașul copilei de cinci ani ar putea fi și un adult nedezvoltat din punct de vedere fizic

”Penetrarea nu a fost nici profundă, nici finalizată, pentru că altfel victima ar fi suferit leziuni extrem de grave, poate chiar rupturi de organe. Coroborând aceste date medicale cu celelalte leziuni descoperite la autopsie pe corpul fetiței – urme de compresie a trupului prins între agresor și sol, dar și răni provocate prin strângere cu mâna -, am conturat profilul ucigașului. Noi credem că vorbim de un suspect ce are 14-16 ani, cu o constituție astenică, fără prea multă putere, ce nu are mai mult de 50 de kilograme și cu organul sexual mic sau nedezvoltat. Poate fi și un adult, dar care să se încadreze la tipologia amintită”, ne-au dezvăluit surse judiciare.  

Asasinul s-a speriat de strigătele de ajutor ale fetiței, a întrerupt actul sexual și a ucis din instinct

Modul în care micuța Estera a fost ucisă i-a condus pe investigatori la presupunerea că asasinul i-ar fi luat viața în momentul în care copila ar fi început să strige după ajutor, așa cum a putut ea. Faptul că individul i-a zdrobit capul cu o cărămidă arată, în viziunea judiciariștilor, că ucigașul s-a speriat, a întrerupt actul sexual și a acționat din instinct.

”S-a folosit de ce a găsit la îndemână, o cărămidă cu care a lovit-o în cap. Nu a premeditat crima, ci doar violul. Strigătele fetiței l-au speriat și l-au făcut să întrerupă penetrarea. Dacă nu ar fi existat atacul mortal cu cărămida, fetița ar fi supraviețuit violului”, au adăugat aceleași surse.

Tehnici speciale de anchetă cu psihologi și interpretări mimico-gestuale ale comportamentelor

De mai bine de o lună și jumătate, prin birourile anchetatorilor au trecut zeci, poate sute de persoane. Suspecți și martori care au fost fotografiați, amprentați, supuși testelor cu poligraful și cărora li s-au prelevat probe ADN. Cum investigatorii acreditează ipoteza unui criminal tânăr, audierile au vizat, în principal, copii și tineri din mărginașul și obscurul cartier al orașului Baia Mare.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

”În cazul copiilor, adică al celor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, am folosit o tehnică specială de anchetă, dar adecvată vârstei fiecăruia dintre ei, la care au participat și psihologi. Întrebările investigatorilor au fost dublate de intervenții ale specialiștilor care le-au studiat și interpretat limbajul mimico-gestual, inflexiunile vocii, comportamentul în general. Așa încercăm să delimităm informațiile valoroase, reale, de cele care ne-ar putea duce în zona fabulațiilor și a minciunilor”, ne-au explicat investigatorii.

Estera a fost ademenită de ucigaș cu o ciocolată cu alune

Identitatea asasinului care a batjocorit-o și mai apoi i-a zdrobit capul Esterei cu o cărămidă trebuie căutată, sunt de părere anchetatorii, nu numai printre romii aciuați în cartierul ”Cuprom”, din estul orașului Baia Mare, ci și în celelalte trei comunități care trăiesc tot la margine de oraș, în celelalte trei puncte cardinale. Criminalul, care a ademenit-o pe copilă cu o ciocolată cu alune – medicii legiști au găsit la necropsie, în stomacul micuței, bol alimentar nedigerat -, a reușit să treacă neobservat, ca fiind un personaj de-al casei.

”E clar că vorbim de un obișnuit al zonei. Acolo nu intră cineva străin fără să fie reperat de localnici. E imposibil. Pentru mai multă siguranță, chiar dacă era un cunoscut al zonei, ucigașul a ademenit fetița cu o ciocolată cu alune. Autopsia ne-a demonstrat acest lucru. După ce vom încheia cercetările în această comunitate de romi, ne vom axa și pe celelalte trei zone unde trăiesc rude și prieteni cu cei din ”Cuprom”, care migrează între ei. Asasinul poate fi și din celelalte trei zone populate de romi”, au conchis sursele citate.


CITEȘTE ȘI

Preoții de rang înalt din Suceava au mers cu un Rolls-Royce la slujbă. Vehiculul, fără rovinietă / VIDEO

Close
Închide
  Close