De Cristina Radu,

„De 12 zile încercăm să ne luăm copilul și raportăm către toate instituțiile abilitate (ANPDCA, DGASPC MH, IPJ MH, Poliția Baia de Aramă, IGPR, Parchetul de pe lângă judecătoria Baia de Aramă,  Parchetul de pe lângă Judecătoria Mehedinți, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova), în încercarea de a stopa o infracțiune de lipsire de libertate în mod ilegal asupra fiicei noastre fără discernământ, și nu am primit nici un fel de ajutor!” – așa începe sesizarea trimisă de Ramona și Gabriel Săcărin la Guvern și Ministerul de Interne în data de 1 iunie.

Ei relatează mai departe, în plângere, toți pașii pe care i-au urmat în încercarea de a-și recupera copilul pe care l-au adoptat legal.

Atât părinții adoptivi, cât și avocata lor spun că nu au primit însă nici un răspuns de la instituțiile de la care au cerut ajutorul. Singura care a reacționat a fost Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție, care a depus plângere împotriva fostei asistente maternale pentru lipsire de libertate.

Avocatul Poporului: „Nu știu nimic de această sesizare, or fi depus-o la Craiova”

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu sâmbătă cu privire la cazul Sorinei, după apariția în spațiul public a imaginilor cu fetița luată cu forța din casa din Baia de Aramă. Însă instituția primise de la părinții copilului încă din 10 iunie o sesizare în care aceștia reclamau că micuța era ținută ilegal de fosta asistentă maternală.

Contactat de Libertatea, Victor Ciorbea spune că nu are cunoștință de această plângere, însă în prezent o echipă de specialiști face toate verificările necesare ținând cont de interesul prioritar al copilului.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

„Sunt șapte specialiști, între care și unul de la un ONG specializat. Verifică toate aspectele care țin de noi, vor sta de vorbă cu asistenta maternală, cu părinții adoptivi, cu angajații de la DGASPC și în funcție de concluzii vom vedea ce propuneri facem. Se verifică inclusiv modul în care a fost luată fetița de către forțele de ordine. Nu știu nimic despre această sesizare despre care vorbiți, nu a ajuns la mine. Or fi depus-o la biroul teritorial din Craiova”, a declarat Victor Ciorbea pentru Libertatea, cu puțin timp înainte de a-și încheia mandatul de Avocat al Poporului.

Premierul și mai mulți miniștri au reacționat abia după izbucnirea scandalului

Sorina Săcărin locuia împreună cu asistenta maternală, care a avut grijă de fetiţă în ultimii cinci ani în localitatea Baia de Aramă, jud. Mehedinți. Ea a fost adoptată de o familie de români stabiliți în SUA. Deși exista o decizie definitivă a instanței care a stabilit adopția încă din 23 aprilie, părinții nu și-au putut lua copilul de la fosta angajată a DGASPC, care nu a vrut să o lase să plece, cu toate că a refuzat să o adopte de două ori.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

În urma unei plângeri penale depuse de părinți cu acuzația de lipsire de libertate și rele tratamente aplicate minorului, fetița a fost luată cu forța vineri dimineață de la familia din Mehedinți.

În imaginile înregistrate de soţul femeii apare fetiţa de 8 ani, care plânge şi se zbate pentru a rămâne alături de asistenta maternală, căreia îi spune ‘mama. Procurorul acuzat că a bruscat fetița din Mehedinți se apără, spunând că nu s-a filmat chiar tot: „Nici nu am vrut să o strâng. Am luat-o în brațe până la urmă”.

În urma acestei acțiuni, procurorul general al României, Bogdan Licu, a dispus o anchetă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. De asemenea, se va ancheta modul în care a fost coordonată percheziția domiciliară.

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți
Recomandări

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți

La fel a cerut și premierul Viorica Dăncilă, să fie anchetat acest caz, declarând că „nu trebuie să se joace nimeni cu sentimentele unui copil!”.

Ulterior, Ministerul Muncii a explicat care e situația fetiței din Mehedinți: „Asistentul maternal nu a vrut să o adopte. Copilul era ținut ilegal”.

Citește și:

Povestea Sorinei, fetița de 8 ani luată cu mascații de la familia de asistenți maternali. 5 ani n-a vrut-o nimeni, acum două familii se bat pe ea!

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult