„Partidul Democrat care a urzurpat puterea în stat și-a recunoscut înfrângerea. Este o victorie, dar nu este o victorie finală și aceasta nu trebuie să ne liniștească”, a declarat Igor Dodon, într-o conferință de presă.


Acesta a reafirmat că Guvernul Filip se afla „ilegal în funcție”.

„În primul rând, nu poate să demisioneze Guvernul Filip, pentru că el nu mai este în funcție de 8 iunie. (…) De atunci și până astăzi, ei stăteau ilegal în funcție”, a continuat acesta.

În același timp, Igor Dodon a cerut Curții Constituționale să revizuiască deciziile „nelegitime”, susținând că altfel va convoca Parlamentul și îi va schimba din funcții.

Totodată, a făcut apel către Mama Sandu să-și preia atribuțiile din Guvern.

Declarațiile lui Igor Dodon vin la o săptămână de la izbucnirea crizei politice de la Chișinău, perioadă în care au funcționat două guverne în paralel.

Citește și:

OPINIE / Cum am petrecut criza de la Chişinău. Cinci zile în Republica Moldova în care am înţeles cum ar fi politicienii noştri fără UE – VIDEO

CORESPONDENȚĂ DIN CHIȘINĂU/ În fața unei crize politice fără precedent, moldovenii încearcă să-și păstreze măcar simțul umorului. Gluma străzii: „Avem două Guverne, în caz că unul se strică”

CORESPONDENȚĂ DE LA CHIȘINĂU | Interviu cu Andrian Candu, fost președinte al Parlamentului Republicii Moldova: „Suntem un stat tânăr, fără experienţă politică. Dintr-o criză, doar cetăţenii ne pot scoate, prin alegeri anticipate” – VIDEO

CORESPONDENȚĂ DIN CHIȘINĂU/ Dumitru Alaiba, deputat al Blocului ACUM: „Liderii PD şi-ar dori violenţe, nu vor să renunţe la putere paşnic” – VIDEO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 23 noiembrie 2019. Leii ar putea avea parte de conflicte
HOROSCOP

Horoscop 23 noiembrie 2019. Leii ar putea avea parte de conflicte