MENIU CAUTĂ

FOTO&VIDEO/ Marșul Chitarelor, în memoria celor 65 de victime de la Colectiv

Distribuie

Marș pentru victimele tragediei din Colectiv, pe 27 octombrie 2017. Victimele incendiului din Colectiv sunt comemorate vineri, 27 octombrie, cu trei zile înainte de împlinirea a doi ani de la tragedie.

Moment emoționant. S-a cântat la chitară în memoria victimelor de la Colectiv.

La marșul organizat în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv au venit și fostul premier Dacian Cioloș și fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu.

FOTO: Adi Manolache

Circa 1.000 de persoane sunt în fața clubului Colectiv, unde aprind lumânări în memoria victimelor.

Rudele şi prietenii celor dispăruţi atunci, supravieţuitori dar şi oameni neimplicaţi în mod direct, participă la un marş prin centrul Capitalei.

Oamenii s-au adunat la ora 18.00, în parcul din Piaţa Unirii, de unde au plecat spre Piaţa Bucur, în jurul orei 19.00.

Sunt restricții în Piața Unirii din București pentru marșul în memoria victimelor din Colectiv.

64 de oameni au murit şi peste o sută au fost răniţi în urma incendiului de la Colectiv din 30 octombrie 2015, care a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană „Goodbye to Gravity”, care îşi lansa albumul „Mantras of War”.

Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

Între timp, au apărut noi înregistrări care arată haosul din timpul intervenției de la Colectiv. Medic: „Sunt peste 12 victime grave şi nu am ambulanţe!”

Un raport privind incendiul din Colectiv a apărut abia la doi ani de la tragedie; Ministerul nu și-l asumă; Se cere comisie de anchetă în Parlament.

Unul dintre patronii de la Colectiv a făcut primele declarații la doi ani de la tragedie. „Mă consider vinovat”.

Și tot acum au apărut imagini care nu au mai fost difuzate. Primele ore după incendiul din Colectiv, la Spitalul Floreasca.

FOTO – Arhivă


CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV / Fiul bărbatului mort în ”Orășelul copiilor” doarme cu poza tatălui sub pernă și plânge. Declarații tulburătoare de la tânăra care l-a ținut de mână până s-a stins din viață


 

Citește mai multe despre Incendiul din Colectiv, marş și tragedie pe Libertatea.

Comentarii