MENIU CAUTĂ
14 Apr. 2018 09:56

Rusia susține că nu și-a folosit sistemele de apărare antiaeriană din Siria pentru a opri bombardamentele SUA

Distribuie

Rusia nu și-a folosit sistemele de apărare antiaeriană din Siria pentru a contracara atacurile occidentale asupra unor instalații ale regimului de la Damasc, susține Ministerul Apărării al Rusiei.

'Sistemele de apărare antiaeriană ruse care se află pe teritoriul sirian nu au fost folosite pentru a contracara atacurile cu rachete' desfășurate de Statele Unite, Marea Britanie și Franța, transmite Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit Agerpres.

Înainte, instituția menționată anterior a spus că SUA și aliații lor au lansat peste 100 de rachete asupra Siriei, dar 'un număr semnificativ dintre ele ar fi fost interceptate de forțele armate ale Siriei.

'Peste 100 de rachete de croazieră şi rachete aer-sol au fost lansate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa de pe mare şi din aer asupra unor obiective siriene militare şi civile', a spus ministerul într-un comunicat de presă.

Reamintim că Statele Unite ale Americii, Franța și Marea Britanie au bombardat mai multe ținte guvernamentale din Siria drept reacție la presupusul atac chimic din orașul Douma.

Operațiunea a fost lansată în zorii zilei și a vizat depozite cu arme chimice. Președintele american Donald Trump a anunțat atacul printr-un discurs televizat adresat națiunii. 

Citește mai multe despre damasc, Ministerul Apărării de la Londra, Moscova, rachete, Rusia și Siria pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii